2016. július 15-én a Bíróságok Napja alkalmából az Országos Bírósági Hivatalban az idei évben is elismeréseket adtak át a bíráknak és az igazságügyi alkalmazottaknak.

Ezen alkalomból az Országos Bírói Tanács azokat részesíti elismerésben, akik kiemelkedő igazságszolgáltatási tevékenységük és példamutató életpályájuk alapján arra érdemesek. Ebben az évben az ünnepségen a Gyulai Törvényszék illetékességi területén működő bíróságokról két dolgozót ért az a megtiszteltetés, hogy Juhász Andor-díjat, illetve címadományt

A példaértékű szakmai munkásságára és életútjára figyelemmel Juhász Andor-díj bronz fokozatát adományozták Lipták Jánosnénak, a Békéscsabai Járásbíróság tisztviselőjének. A díj odaítélésével kapcsolatban kiemelték példamutató hozzáállását és munkáját, szakmai igényességét.

A másik elismerést Gulyás Istvánné, az Orosházi Járásbíróság tisztviselője vehette át, akinek az Országos Bírói Tanács nagy szakmai tapasztalata, kvalitásai és kiváló munkavégzése alapján tanácsosi címet adományozott.