Jogerősen hatályon kívül helyezte a Fővárosi Törvényszék a Magyar Újságírók Országos Szövetsége (MÚOSZ) 2015. június 20-i tisztújító küldöttgyűlésének valamennyi határozatát, azzal az indoklással, hogy a küldöttek összehívása nem volt szabályszerű. A szövetség vezetését szerdán ügyvezetőként Tóth Károly korábbi elnök vette át – közölte Komlósi Gábor, a MÚOSZ-nak a tisztújításon megválasztott elnöke.

A MÚOSZ tavaly júniusi tisztújító küldöttgyűlésén az elnöki posztra pályázók közül Komlósi Gábor a szavazatok 70,7 százalékát, Tóth Károly a szavazatok 23,2 százalékát kapta, míg Kékesi Zsoltnak a voksok 6,1 százaléka jutott.
    

Tóth Károly ezt követően beperelte a MÚOSZ-t.
    

Mint a törvényszéknek – a MÚOSZ honlapjára feltett -, július 13-i ítéletében olvasható, Tóth Károly keresetében azt kérte, hogy a bíróság a küldöttgyűlésen hozott valamennyi határozatot helyezze hatályon kívül.
    

Az ítélet indokolása szerint a küldötteket nem szabályszerűen hívták meg a küldöttgyűlésre.
    

Komlósi Gábor az eljuttatott, a MÚOSZ megválasztott elnökeként jegyzett nyilatkozatában azt írta: “noha a szabálytalanság éppen Tóth Károly elnöksége idején történt”, a megválasztott tisztségviselők tiszteletben tartják a Fővárosi Törvényszék jogerős ítéletét. Ugyanakkor megteszik a szükséges lépéseket, keresik a jogorvoslat lehetőségét, “messzemenőkig szem előtt tartva, hogy a lehető legkevésbé sérüljön az újságíró-társadalom presztízse”.