Az Előadóművészi Jogvédő Iroda Egyesület (EJI) megkezdi az MTVA (M1, M2, M3, Duna és Duna World csatornák) által 2015-ben ismételten sugárzott televíziós műsorok után járó jogdíjak, azaz az ismétlési jogdíjak felosztását. A felosztás több mint 8000 előadóművészt érinthet, a kifizetendő jogdíjak nagyságrendje pedig meghaladja a 300 millió forintot.

Az EJI a korábbi évek gyakorlatának megfelelően felhívásban fordult az előadóművészekhez annak érdekében, hogy ellenőrizzék az egyesület honlapján közzétett és a felosztás alapjául szolgáló adatokat, szükség esetén pedig pótolják az esetlegesen hiányzó információkat. A tájékoztatás azért is fontos, mert az előadóművészek között csökkenő számban ugyan, de még mindig vannak, akik nem tudnak az ismétlési jogdíj létezéséről. Az érintetteknek legkésőbb augusztus 25-ig van lehetőségük jelezni, ha a közzétett adatokban tévedést, hiányt, elírást vagy más problémát tapasztalnak. Az Előadói Jogvédő Iroda Egyesület a jogdíjak felosztását megelőzően az észrevételeket – szükség esetén az MTVA bevonásával – feldolgozza és a felosztást már a módosított adatok alapján végzi el. Minden érintett előadóművész írásban kap tájékoztatást a felosztás eredményéről.

Az MTVA csak a saját gyártású műsorai után köteles jogdíjat fizetni, nem tartoznak ebbe a körbe a mozifilmek és a más televíziós csatornáktól átvett műsorok. Ismétlési jogdíjra minden olyan előadóművész jogosult, aki irodalmi vagy egyéb művészeti alkotás előadásában közreműködött. A film egyéb alkotói (rendező, operatőr stb.) nem jogosultak az előadóművészi jogdíjra.

A kifizetések az adatok gondos egyeztetését követően előreláthatóan október elején kezdődnek.