Tájékoztató kiadványt állított össze a hazai háztartások számára a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar, hogy a lehető legszélesebb körben általános és közérthető tájékoztatást nyújtson a végrehajtási eljárás folyamatáról, a felek jogairól, lehetőségeiről, az igénybe vehető jogi eszközökről, jogorvoslati lehetőségekről – áll a testület közleményében.

A saját költségükön készített kiadvány létrejöttének okaként említik, hogy a végrehajtással kapcsolatosan, a végrehajtói karral és tevékenységgel szemben széles körben terjedt el negatív megítélés.
    

Mint írják, a világhálón a http://www.mbvk.hu/info.php cím alatt elérhető tájékoztató kiadványban megtalálható a kar valamennyi – a végrehajtási eljárásban érintettek számára hasznos – elérhetősége, valamint az általuk nyújtott szolgáltatások leírása. 
    

Megemlítik: a kiadvány az igazságügyi kormányzat által is támogatott és folyamatban lévő végrehajtási reform részeként az átlátható, törvényes, szakszerű és biztonságos végrehajtás szabályrendszerének megerősítését szolgálja.