Az Európai Parlament után a tagállami kormányokat tömörítő tanács is jóváhagyta az új brit uniós biztosnak jelölt Julian King kinevezését.

A brit politikus a terrorizmus, a szervezett bűnözés és a kiberbűnözés elleni küzdelem összehangolásáért felelhet majd a brüsszeli testületben, ami eddig nem volt önálló tárca a bizottságban.
    

Kinget még a David Cameron előző brit miniszterelnök vezette kormány javasolta a brüsszeli testületbe, miután Jonathan Hill bejelentette lemondását azt követően, hogy június 23-án a kilépés támogatói győztek az Egyesült Királyság uniós tagságáról tartott népszavazáson. Hill a pénzügyi szolgáltatások és piacok szabályozásáért és a tőkepiaci unió megteremtéséért felelt az Európai Bizottságban. 
    

A tagság megszűnéséig a szigetország továbbra is az Európai Unió teljes jogú tagja, jogai és kötelezettségei változatlanok, a brit kormánynak ezért jogában állt új tagot jelölnie a bizottságba. 
    

Julian King jelölése előtt hazája párizsi nagykövete volt, korábban viszont Peter Mandelson és Catherine Ashton korábbi brit EU-biztosok kabinetfőnökeként és a brit uniós nagykövetségen is dolgozott. 
    

Az uniós biztosok hivatalosan nem hazájukat, hanem az Európai Unió egészének érdekeit képviselik, de fontos kapocsként is szolgálhatnak a brüsszeli testület és hazájuk között.