A Maros megyei törvényszék jogerős ítéletben törölte el azt az ötezer lejes (350 ezer forint) bírságot, amelyet Csibi Attila Zoltánra, Erdőszentgyörgy polgármesterére rótt ki Maros megye prefektusa, amiért nem távolította el a székely és a magyar zászlót a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) helyi székházáról.

Az ítéletről az RMDSZ helyi elnöki tisztségét is betöltő polgármester ügyvédje, Menyhárt Gabriella Éva számolt be eljuttatott közleményben. Amint a közlemény felidézi, Csibi Attila Zoltánt 2015 január 21-én bírságolta meg a román kormány Maros megyei megbízottja, amiért nem távolította el a kifogásolt zászlókat a település főterén álló, egyházi tulajdonban levő épületről. Az első fokon eljáró segesvári bíróság elutasította a bírságolási jegyzőkönyv érvénytelenítését, a Maros megyei törvényszék azonban elfogadta a fellebbezésben megfogalmazott érveket. 
    

“A románok által lakott magyarországi településeken (.) a magyar és a román zászló egymás mellett lobog anélkül, hogy sértené az ott élő magyarokat és anélkül, hogy mindenféle etnikai zaklatásnak volnának kitéve az ott élő románok. Úgy gondolom, hogy ez a példa a követendő példa Románia számára is, erkölcsi, emberi és törvényes szempontból is” – áll az ügyvéd közleményében.     

A 2002-ben várossá nyilvánított, ötezer lakosú Erdőszentgyörgyön a lakosság 75 százaléka vallotta magát magyarnak a legutóbbi népszámláláson. A településen született és nevelkedett Rhédey Klaudia, a brit uralkodói család erdélyi felmenője, II. Erzsébet királynő ükanyja. A tér, amelyen az RMDSZ székháza áll, az ő nevét viseli.