A Magyar Nemzeti Bank (MNB) azonnali hatállyal megtiltotta a Profit Square Business Kft.-nek, hogy jogosulatlanul bármely, a jegybank engedélyéhez vagy bejelentéshez kötött tevékenységet végezzen, a jegybank piacfelügyeleti eljárást folytat a társaságnál – közölte az MNB.

A jegybank hivatalból indított piacfelügyeleti eljárást a budapesti székhelyű Profit Square Business Kft. tevékenységének áttekintésére.
    

Az eljárás során azt kívánják megállapítani, hogy a társaság végez-e, vagy végzett-e a befektetési vállalkozásokról és az árutőzsdei szolgáltatókról, valamint az általuk végezhető tevékenységek szabályairól szóló törvény szerinti függő ügynöki tevékenységet. A jegybank nyilvántartásaiban a Profit Square Business Kft. nem szerepel, így az MNB engedélyéhez vagy bejelentéshez kötött tevékenységet nem folytathat – tették hozzá.
    

A közlemény szerint az MNB már 2016 tavaszán közzétette a befektetőknek szóló figyelmeztetését a Profit Square Business Kft.-re vonatkozóan a honlapján.
    

Az MNB piacfelügyeleti eljárását határozattal zárja majd le, amelynek eredményét nyilvánosan közzéteszi honlapján – ismertették.