Ötödször rendezik meg az uniós fejlesztések nyílt napja elnevezésű programsorozatot, idén az első állomás a közép-magyarországi régió, a helyszín a budapesti Zeneakadémia szombaton.

A Miniszterelnökség tájékoztatása szerint a nyílt napok látogatóit október 29. és november 20. között hétvégenként várják, ebben az időszakban minden uniós fejlesztési régióban tartanak egy-egy nyílt napot. Ezek keretében az európai uniós támogatásból megvalósult több tízezer fejlesztés közül a legizgalmasabbakkal ismerkedhetnek meg az érdeklődők.
    

A kiemelt helyszínek mellett az adott napon a régió más pontjain is érdekes programok várják a látogatókat.
    

A közleményben kiemelték: a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem megújítása a főváros egyik legjelentősebb európai uniós beruházása lett, ennek keretében egyrészt teljes egészében restaurálták a Zeneakadémia központi, műemléki épületét, másrészt a Wesselényi utca 52. szám alatt új oktatási épületet alakítottak ki. Az intézmény új hangszerekkel, köztük több zongorával és egy új orgonával is gazdagodott.
    

A projekt átfogó célja a Liszt Ferenc Zeneakadémia felújítása, valamint a tudományos képzés, illetve az oktatási tevékenység színvonalának emeléséhez szükséges infrastruktúra fejlesztése volt, a támogatás mértéke több mint 12 milliárd forint – közölték.
    

A programsorozat november 5-én Dél-Alföldön, november 6-án Dél-Dunántúlon, november 12-én Nyugat-Dunántúlon, november 13-án Közép-Dunántúlon, november 19-én Észak-Magyarországon, november 20-án pedig Észak-Alföldön folytatódik. A részletes programokról a http://nyiltnap.szechenyi2020.hu/ oldalon lehet tájékozódni.