Négy párt részvételével egyeztetést tartott a Honvédelmi Minisztérium a honvédelmi törvény módosításáról.

A szaktárca eljuttatott közleményében azt írta, a honvédelmi törvény módosítása tartalmazná a katonai rendészet jogi keretek közötti szabályozását és feladatrendszerének pontosítását, illetve a katonai rendész képesség fejlesztésének jogszabályi biztosítását. Módosulnának a jogorvoslatok szabályai is úgy, hogy katonai ügyészségi kontroll mellé a rendőrségi törvényhez hasonlóan beépítenék a hatósági jogkörben elbírálható panaszjog intézményét.
    

A minisztérium emellett javaslatot tesz Honvédelmi Sportszövetség megalapítására is, amely szervesen kapcsolódik az újjászerveződő és területi elveken nyugvó Önkéntes Tartalékos Rendszer kialakításához, és megteremtenék a tárca személyi állományába tartozó Honvéd Egészségpénztár károsultak kártalanításának jogi alapjait is.
    

A résztvevők a tárgyalásokat egyértelműen hasznosnak és előremutatónak ítélték meg, amelyet minden párt részéről a konstruktív hozzáállás jellemzett – olvasható a minisztérium közleményében. Az ötpártinak tervezett tárgyaláson az MSZP nem képviseltette magát. A Fidesz, a KDNP, a Jobbik, és az LMP részvételével zajló egyeztetést alapvetően a gyakorlati tapasztalatok, a szakmai igények, valamint Magyarország nemzetközi kötelezettségvállalásai indokolták.