2012. december 5-én a Bizottság közel 1,5 milliárd euró összegű rekordbírságot szabott ki a Samsung, a Philips, az LG, a Technicolor, a Panasonic, a Toshiba és az MTPD cégekre a televíziókészülékek és számítógép monitorok képcsöveinek piacán világszerte egy évtizeden át
működtetett kartell miatt. Az érintett cégek a világ különböző nagyvárosaiban (Budapesten is) rendszeres megbeszéléseket tartottak többek között az árak rögzítése és a piac felosztása céljából.

Ítélethirdetés a C-623/15 P Toshiba kontra Bizottság ügyben

A megbírságolt cégek közül a Panasonic, a Samsung, az LG, a Philips és a Toshiba a Bizottság határozatát megtámadták a Törvényszék előtt. 2015. szeptember 9-én meghozott ítéletében a Törvényszék csökkentette a Toshibára és a Panasonic-ra kiszabott bírságokat, ugyanakkor helybenhagyta a többi cégre kirótt szankciókat.

Valamennyi érintett cég fellebbezést nyújtott be a Törvényszék ítéletével szemben az Európai Bírósághoz, amely most a Toshiba ügyében hoz döntést. A Panasonic fellebbezését egyébként a Bíróság már korábban elutasította, míg a többi cég ügyében később születik majd határozat.