Albert Zita 2017 februárjában partnerként csatlakozott Közép- és Kelet-Európa egyik vezető nemzetközi ügyvédi irodája, a Schönherr budapesti irodájához. Zita több mint 13 éves szakmai tapasztalattal rendelkezik a vállatfelvásárlások, egyesülések, magántőke alapok befektetéseivel kapcsolatos tranzakciókat illetően régió szerte, és mostantól a budapesti iroda Corporate/M&A csapatát vezeti.

“Az elmúlt néhány évben az iroda óriási fejlődésen ment át, amelynek egyik eredménye, hogy jelentősen megnőtt a határokon átívelő vállaltfelvásárlási és társasági jogi megbízások száma. Zita jelentős tapasztalata a komplex hazai és nemzetközi tranzakciókban tovább erősíti a Schönherr budapesti irodájának M&A csapatát. Nagyon örülünk, hogy Zita csatlakozásával tovább bővíthetjük csapatunkat és üdvözüljük a Schönherr Hetényi Ügyvédi Irodában” – kommentálta érkezését Hetényi Kinga, irodavezető partner.

A Schönherrhez való érkezése előtt Zita ügyvédként, majd counselként dolgozott egy amerikai gyökerű nemzetközi ügyvédi irodában, ahol több mint 10 éven át képviselt hazai és külföldi ügyfeleket és több jelentős nemzetközi tranzakcióban működött közre.

Albert Zita az Eötvös Loránd Tudományegyetemen szerzett jogi diplomát, és egyetemi tanulmányai alatt egy évet ösztöndíjasként a németországi University of Leipzig-en töltött. Zita a magyar mellett németül és angolul áll az ügyfelek rendelkezésére.