A jövő ügyvédeire váró kihívásokról és lehetőségekről tartott előadást március 1-jén, az Orbán és Perlaki Ügyvédi Társulás (OPL). Az eseményre, a budapesti ELTE és a Pázmány Péter Katolikus Egyetem mellett, Pécsről és Szegedről is érkeztek hallgatók. Orbán Miklós partner, közel negyven érdeklődő fiatal előtt beszélt a jogi piacon tapasztalható trendekről és a következő években várható innovációkról.

A mesterséges intelligencia megalkotása felé vezető úton jelenleg is számos új technológiai eszköz jelenik meg az eddig kizárólag vagy döntően jogászok uralta piacokon. A folyamat a jövőben felgyorsul, ahogyan azt az Egyesült Államok és Nyugat-Európa példáján megfigyelhetjük. A nyugati országokban egyre nagyobb teret hódítanak azok a programok, amelyek hatékonyabban, olcsóbban és gyorsabban képesek ellátni a tradicionálisan jogászok által végzett feladatokat, legyen ez egy szabálysértési bírság kiszabása vagy kereskedelmi hitelmegállapodások tömeges átnézése és értelmezése. A fejlődés Magyarországon lassabban érezteti hatását, de kétségkívül elindult. Orbán Miklós, az előadásnak helyet adó Orbán és Perlaki Ügyvédi Iroda (OPL) partnere azonban biztatta a megjelent joghallgatókat, szerinte ugyanis az új kihívások mögött nagy lehetőségek is rejlenek a jövő jogászai számára. Ehhez azonban a magas szintű angol nyelv elsajátítása és a világ politikai, gazdasági folyamatainak megértése mellett az alapvető és legfrissebb IT technológiák ismerete és alkalmazása szükséges, figyelmeztetett Orbán Miklós. Azok, akik felismerik a nemzetközi és hazai trendeket, nem csak követhetik, de maguk is részesei, formálói lehetnek az innovációs folyamatoknak. 

„Nagyon tetszett Miklós innovatív és nemzetközi szemlélete. Az előadás megmutatta, hogy rengeteg új és érdekes lehetőségünk lesz a következő években ügyvédként” mondta Fehérvári István az ELTE ötödéves hallgatója. Az eseményt Perlaki Szabolcs, az OPL partnere is pozitívan értékelte: „A közönség meglepően érdeklődő és aktív volt, az előadás után rendkívül érdekes beszélgetéseket folytattunk velük. Irodánk szeretne élő kapcsolatot kialakítani és ápolni a következő jogász generációval, ezért a jövőben is szeretnénk hasonló rendezvények keretében vendégül látni nyitott és ambiciózus egyetemi hallgatókat.