Az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) arra kéri a Magyar Nemzeti Bankot, mint a magyarországi biztosítók felügyeletét ellátó szervet, hogy vizsgálja meg a biztosító társaságok eljárási gyakorlatát a kártérítési igények teljesítéséről a veronai buszbaleset kapcsán – közölte a tárca.

Mint írták, a veronai buszbaleset ügyében a minisztérium több ízben egyeztetett az érintett biztosító társaságok képviselőivel és azok biztosították a kormányt az esetek gyors és korrekt elbírálásáról, amely folyamat megkezdődött. 
    

A visszajelzések alapján azonban több olyan kérdés vetődött fel, amelyet tisztázni szükséges ezért, a minisztérium kezdeményezi a társaságok felügyeletét ellátó Magyar Nemzeti Banknál az alkalmazott eljárásrend áttekintését, a kártérítési gyakorlatra vonatkozó gyakorlat felülvizsgálatát.
    

A tárca közleménye szerint az Emmi megdöbbentőnek tartja az áldozatok hozzátartozóival szembeni, számos esetben méltatlan eljárást, továbbra is a veronai buszbaleset áldozatainak családja mellett áll és az ügyben a humánum és a vonatkozó jogszabályi környezet alapján fog a továbbiakban is eljárni.