Az Országos Bírósági Hivatal elnöke idén is meghirdette a „Fókuszban a bíróság” című fotópályázatot amatőr fotósok részére.

PÁLYÁZATI KATEGÓRIÁK:

I. Portré, emberábrázolás 

Bírák, igazságügyi alkalmazottak, portré, emberábrázolás, munka közben ábrázolás, otthondolgozás (a bíró hozzájárulásával). A pályázók képsorozatokban, illusztrált szituációkban is gondolkozhatnak, pl.:a bíró egy napja, a döntés előtt, a döntés pillanata. A képsorozat 5-10 képből állhat. A képsorozathoz lehet rövid szöveget, képaláírást, magyarázatot hozzáfűzni. 

II. Műemlékek, műkincsek 

Épületrészletek, műtárgyak. A pályázók képsorozatokban is gondolkozhatnak. A képsorozat 5-10 képből állhat. A képsorozathoz lehet rövid szöveget, képaláírást, magyarázatot hozzáfűzni. 

III. Használati tárgyak, eszközök 

Eszközök, tárgyak: ajtók, ablakok, pulpitus.  A pályázók képsorozatokban is gondolkozhatnak. A képsorozat 5-10 képből állhat. A képsorozathoz lehet rövid szöveget, képaláírást, magyarázatot hozzáfűzni. 

IV. Digitális bíróság 

Digitális eszközök a bíróságon. Digitalizáció megjelenése a bíróságokon. A pályázók képsorozatokban is gondolkozhatnak. A képsorozat 5-10 képből állhat. A képsorozathoz lehet rövid szöveget, képaláírást, magyarázatot hozzáfűzni. 

DÍJAZÁS:

  • Az egyes kategóriák nyerteseinek díja: 200.000 Ft
  • OBH elnöki különdíj: 25.000 Ft
  • Bíráló Bizottság különdíj: 25.000 Ft
  • Közönségdíj: 25.000 Ft

PÁLYÁZATI HATÁRIDŐ: 2017. október 5., csütörtök 12 óra 

A PÁLYÁZAT BENYÚJTÁSÁNAK HELYE:

Országos Bírósági Hivatal Kommunikációs Osztály 1055 Budapest, Szalay utca 16.

Letölthető a pályázati felhívás, a regisztrációs lap és a pályázói nyilatkozat. A pályázati felhívás a bíróságok központi internetes oldalán, valamint az OBH Facebook oldalán is elérhető: http://birosag.hu/media/aktualis/az-obh- meghirdeti-2017- es-fokuszban-birosag-fotopalyazatot

https://www.facebook.com/obhbirosag/.

További információ a sajtoszoba@obh.birosag.hu e-mail címen kérhető.