A reklámok hangereje miatt a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa 980 ezer forintos bírságot szabott ki a Sport2 médiaszolgáltatójára, mert az áprilistól júniusig 14 alkalommal sértette meg a vonatkozó előírásokat.

Az NMHH által eljuttatott közlemény emlékeztet: a csatorna esetében korábban már hat alkalommal állapított meg jogsértést a testület.
    

Az április 24-30. között végzett hatósági vizsgálat nyomán a vállalt műsorszerkezettől való eltérés, valamint jogosulatlan hálózatba kapcsolódás miatt a Pannon Tv 60 ezer forintos bírságot kapott. A Karcag FM médiaszolgáltatójának 10 ezer forint bírságot kell fizetnie, mert a május 22-28. közötti hatósági ellenőrzés során részben nem különböztette meg a reklámokat más médiatartalmaktól, illetve nem tartotta be a magyar zenei művek bemutatására vállalt arányszámokat – írták.
    

A közlemény szerint a tanács felhívást intézett a közszolgálati televíziót üzemeltető Duna Médiaszolgáltató Zrt. felé, mert 2016. december 29-én és 2017. március 30-án nem tartotta be a klasszifikációs ajánlásokra vonatkozó előírásokat a mediaklikk.hu internetes címen elérhető műsorújságban. 
    

A grémium a felhívással felszólítja az üzemeltetőt, hogy haladéktalanul tegyen eleget a jogszerű magatartás követelményeinek és tartózkodjék a jövőbeni jogsértésektől – fogalmaz a közlemény. 
    

Jelezték: szintén felhívást intézett a tanács a Spektrum Tv-hez, amely április 4-i, Brutális történelem című ismeretterjesztő sorozata támogatójaként jogsértően olyan vállalkozást jelölt meg, amely audiovizuális műsorszám, filmalkotás készítésével foglalkozik.
    

A közlemény szerint a médiatanács elvégezte a Dunaújváros 93,1 MHz helyi rádiós frekvenciára egyedüliként beérkezett Crossborder Film Kft. pályázati ajánlatának alaki vizsgálatát, és nyilvántartásba vette a pályázót.