Összesen 944 érvényes pályázat érkezett a közigazgatási bíráskodás kibővítésének második ütemében kiírt 44 bírói álláshelyre. A pályázatok elbírálásának eredményeként 22 bírósági titkár és 17 külsős pályázó kap bírói kinevezést, 5 bírót pedig másik bíróságra helyeznek át.

A regionális illetékességű közigazgatási és munkaügyi bíróságokon 42 bírói álláshelyet hirdettek meg, ebből 20-at a Fővárosi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróságon. A Fővárosi Törvényszéki Közigazgatási és Munkaügyi Regionális Kollégiumban 2 törvényszéki bírói álláshelyre lehetett pályázni. A pályázatok elbírálásának eredményeként 22 bírósági titkár és 17 külsős pályázó kap bírói kinevezést, 5 bírót pedig másik bíróságra helyeznek át. 

Az álláshelyek betöltésénél a 2017. november 1-jei hatállyal módosított 7/2011. (III. 4.) KIM rendelet rendelkezéseit kellett alkalmazni. A bíróságról és a közigazgatási területről érkezők között is akadt, aki kiemelkedően magas pontszámot kapott. A bírói kinevezésre felterjesztett bírósági titkárok közül összesen 92 pontot, a szervezeten kívülről pályázók közül pedig 81 pontot szerzett a legjobb eredményt elérő jelentkező. A külsős pályázók többsége a Nemzeti Adó- és Vámhivataltól, valamint a Magyar Államkincstártól érkezett.