Tizenharmadik alkalommal rendezték meg a Herman Miller Ügyvéd Kupa és Volvo Nagydíj elnevezésű vitorlásversenyt, az ügyvédek balatoni regattáját. A verseny régi helyszínére, a lellei BL YachtClubba tért vissza, ahol sikerült megidézni a korábbi BL-es versenyek jó hangulatát.

Az ügyvédek balatoni vitorlásversenyét 2006-ban rendezték meg először – akkor is Balatonlellén –, és azóta minden évben sor kerül a regattára. A versenyhelyszínek ugyan változtak az elmúlt tizenkét év során, de a versenyprogram szinte változatlan maradt. A Magyar Ügyvédi Kamara által kiírt, és a kamarai elnök, Bánáti János által védnökölt szakmai regatta, kétségkívül a hazai tematikus regatták legjobbjai között számon tartott verseny.

Fotó: Antal Gábor

Az ügyvéd a kormánynál kategóriában Prédl Sailing Team szerezte meg az első helyet, Prédl Tamás kormányzásával. A regatta abszolút győztese a Lichy Ügyvédi Iroda lett, amely profi kormányossal és hajóval időben fél órával előzte meg a Prédl Sailing Team ügyvéd által kormányzott hajóját.

Fotó: Antal Gábor

Második helyen Prédl Tamás ügyvéd, Tomai Balázs olimpikon és világbajnok vitorlázóval megerősített csapata ért célba a Westport nevű X-35-ös fedélzetén. Harmadikként a Szűcs és Társai Ügyvédi Irodának szólt a kűrt a célvonalon, akik egy Dehler 33-assal, a Picurral versenyeztek.

Fotó: Antal Gábor

A győztes Lichy ügyvédi iroda hajója, a 26 esztendős Gardazzurra korábban kétszer volt Kékszalag-győztes. Simó Béla Fonyódon állomásozó hajója a Garda-tóról származik, ahol neve már fogalommá vált. Az 1992-ben vízre tett Gardazzura ugyanis rögtön az első évben megnyerte az ottani kupát, mely Európa egyik legnépesebb tókerülő versenye. Rekordját azóta sem tudták megdönteni a Garda-tó hajósai, így neve ott – Simó Béla szerint – hasonlóan cseng, mint a Nemere II. név a Balaton partján.