Az Országos Bírósági Hivatal folytatva eddigi gyakorlatát, a megújult honlapján is naprakész tájékoztatást ad a bírói pályázatokkal kapcsolatban a már kinevezett és leendő bírók részére azzal a céllal, hogy a pályázók egyértelmű és könnyen elérhető formában jelentkezhessenek a Bírósági Közlönyben megjelent bírói pályázatokra.

Az Életpálya menüponton belül, a felugró ablakban a Pályázatok alcímre kattintva érhetik el az érdeklődők a bírói pályázatokat a bal oldali menüsorból.  

Segédanyagok menüpontban tölthetők le a bírói pályázat benyújtásához szükséges űrlapok és kitöltési útmutatók. Mind az általános bírói pályázat benyújtásához, mind a közigazgatási ügyszakos bírói pályázat benyújtásához letölthető a jelentkezési segédlap, és a hozzá tartozó részletes kitöltési útmutató.

A bírói álláspályázat kiírásától a bírói kinevezésig tartó folyamat egyszerű és közérthető folyamatábrán végigkövethető. A folyamatábrák a Járásbírósági (kerületi bírósági) és közigazgatási és munkaügyi bírósági bírák kinevezése és a Törvényszéki bírák kinevezése linkeken tekinthetőek meg.

A birosag.hu honlapot felkeresők további hasznos információkat ismerhetnek meg a bírói pályázatoktól, életpályáról az Általános tájékoztató, a Pályázati adatok és a Közérthető pályázati tudnivalók (GY.I.K.) menüpontok alatt található segédanyagok letöltésével.