A Jókay & Társai Ügyvédi Iroda csatlakozott a BDO Magyarországhoz. Az üzleti jog valamennyi területén teljes körű jogi tanácsadást nyújtó iroda ezentúl BDO Legal Jókay & Társai Ügyvédi Iroda néven működik tovább. A BDO munkaügyi tanácsadás üzletága Máriás Attila vezetésével a BDO Legal Jókay & Társai Ügyvédi Irodába olvadva folytatja tevékenységét.

A BDO Legal irodavezető partnere, Jókay István ügyvédjelöltként az osztrák CHSH irodánál, majd a PwC társasági adó, nemzetközi adó osztályán szerezte tapasztatát.

A szakember a jogi szakvizsgát követően 2006 és 2014 között a Noerr ügyvédi iroda budapesti irodájában dolgozott, ezt követően a saját alapítású és nemzetközi ügyfélkört kiszolgáló Jókay & Társai Ügyvédi Irodában folytatta ügyvédi tevékenységét. Több mint 15 éves szakmai tapasztalata alatt részt vett számos külföldi befektető zöldmezős beruházásának, illetve M&A projektjének lebonyolításában, valamint számos kiemelt adózót képviselt az adóhatóság ellen indított adóperekben.

A BDO Legal elindulása a BDO Magyarország, valamint a Jókay & Társai Ügyvédi Iroda korábbi sikeres együttműködésének eredménye. A jogi tanácsadással együtt a BDO Magyarország tevékenységi köre immár nyolc üzletágra terjed ki, amiből a legtöbbet az ügyfelek profitálnak. Évről évre felértékelődik az egy kézből kapható komplex tanácsadási szolgáltatások jelentősége, így egyre fontosabbá válik a jogi szakértők szoros együttműködése is más üzleti területek tanácsadóival.

„Professzionális tanácsadó cégként folyamatosan arra törekszünk, hogy ügyfeleinknek az üzleti tevékenységet érintő lehető legszélesebb körű szakmai támogatást tudjuk biztosítani. Meggyőződésem, hogy az elismert és komoly nemzetközi ügyfélkörrel rendelkező Jókay & Társai Ügyvédi Irodában megtaláltuk az optimális partnert a jogi tanácsadási üzletágunk kiépítésére”– mondta el Gerendy Zoltán, a BDO Magyarország vezető és adótanácsadó partnere.”

A nemzetközi ügyfeleket kiszolgáló hazai jogi tanácsadói piacon nagy átalakulások mentek végbe az elmúlt időszakban. Konszolidációs folyamatot láthattunk a nemzetközi ügyvédi irodák között, emellett itthon is megfigyelhető az a globális trend, hogy a nagy tanácsadó cégek egyre jelentősebb szeletet kívánnak kihasítani maguknak a jogi szolgáltatói piacon. Ebbe a trendbe illeszkedik, hogy a BDO Global még 2011-ben döntött a jogi üzletág elindításáról, majd számos külföldi sikertörténet után Magyarországon is megjelenhetett a BDO Legal.

„Irodánk rendkívül tapasztalt jogász csapattal rendelkezik, a meglévő szaktudásunkat pedig kiválóan egészíti ki a BDO tanácsadóinak tapasztalata. A BDO Magyarország immár egy kézből tud jogi, adó és pénzügyi átvilágítást nyújtani. A GDPR tanácsadásnál adatvédelmi jogászaink immár együttműködnek a BDO Magyarország IT tanácsadóival. A BDO Legal a jövőben munkajogi területen is komplex tanácsadást nyújt, ötvözve a munkajogi csoportunk és a BDO Magyarország jelentős hatósági ellenőrzési tapasztalattal is rendelkező munkaügyi tanácsadóinak tudását” – emelte ki az együttműködés néhány meghatározó előnyét Jókay István, a BDO Legal Jókay & Társai Ügyvédi Iroda irodavezető partnere.