Autóversenyzői tevékenységük finanszírozására hoztak létre bűnszervezetet, amely egy számlázási láncolatot épített ki. A Baranya Megyei Főügyészség 69 személlyel szemben emelt vádat üzletszerűen elkövetett sikkasztás és költségvetési csalás bűntette, valamint hamis magánokirat felhasználásának vétsége és némely esetben számvitel rendje megsértésének bűntette miatt.

A bűnszervezet a színlelt reklámszolgáltatásra épülő számlázási láncolattal érdekeltté tette a gazdasági társaságokat, illetve azok vezetőit abban, hogy a vádlottak autóversenyzését támogassák. Ehhez úgy sikerült támogató cégeket szerezni, hogy a kiépített rendszer a támogatás mértékét lényegesen meghaladó mértékű előnyt biztosított részben a támogatást nyújtó gazdasági társaságok vezetőinek, részben pedig maguknak a gazdasági társaságoknak.

A vádlottak által kiépített rendszer így lehetővé tette, hogy valótlan tartalmú számlák befogadásával a támogató cégek a vagyonuk egy részét jogtalanul a cég érdekköréből kivonják, eltulajdonítsák, valamint az általános forgalmi adó és társasági adó adónemekben a társaságok adófizetési kötelezettségét csökkentsék.

A támogatást nyújtó, reklámoztató gazdasági társaságok vezetői a bűnszervezet érdekeltségébe tartozó versenyeztető cégekkel kötött reklámszerződésekben rögzített összegeket általában havi rendszerességgel átutalták, majd a versenyeztető cég számlájáról a bűnszervezet valamely tagja azt készpénzben felvette, és a részesedés levonását követően visszajuttatta a reklámoztató társaságok részére.

A reklámoztató társaságok vezetői ezáltal jogtalanul eltulajdonították az általuk vezetett cég vagyonába tartozó pénzeszközöket, másrészt a reklámszolgáltatásról kapott számlák felhasználásával a költségvetésnek is vagyoni hátrányt okoztak.

A sikkasztással a vádlottak csaknem 9 milliárd Ft kárt okoztak, a költségvetést károsító cselekményekkel okozott vagyoni hátrány összege pedig meghaladja a 2 milliárd forintot.

A reklámoztató gazdasági társaságok közül több mint 20 cég önként megfizette a költségvetésnek okozott vagyoni hátrány összegét, közel 800 millió forintot, így az ő esetükben az hiánytalanul megtérült.