Alternatív szolgáltatói vélemények szerint az egységes hírközlési törvény legutóbbi tervezete pozitív irányban lépett előre a korábbi verziókhoz képest.

A PanTelnél például üdvözlik a szerkezeti megújulást, valamint azt, hogy számos távközléspolitikai kérdésben az általuk támogatott irányt követi a tervezet. A szöveg mind szakmai, mind jogalkotási szempontból jelentősen javult, az áttekinthetőség, a szabatos fogalmazás és a koherens szabályozási keret előreláthatólag megkönnyíti a majdani jogalkalmazást, vélekedik Bárányné Sülle Gabriella, a PanTel stratégiai és üzletpolitikai igazgatója.
A Vivendinél is üdvözlik a korábbiaknál jobban strukturált tervezetet, amely az igazi versenypiac megteremtésére vonatkozó határozottabb jeleket tartalmaz. Polányi Sándor vezérigazgató egyértelműen pozitívnak tartja a tervezetben az infrastruktúra alapú verseny előnyben részesítését, valamint azt, hogy az új szereplők piacra lépésével kapcsolatban már vannak jelei az aszimmetrikus szabályozásnak. Rendkívül pozitív elemként értékeli, hogy a törvénytervezet új szövege jobban figyelembe veszi a vezetékes és a mobil távközlés között kialakult versenyt.