Wolf Csaba 2020. szeptember 1-jén csatlakozott Magyarország egyik legnagyobb jogi irodájához. A Baker McKenzie-nél elsősorban a Magyarország és Kína között létrejövő befektetések kapcsán lesz az ügyfelek segítségére.

A szakember több mint 25 éves pályafutása során több gazdaságdiplomáciai pozíciót is betöltött. Volt Magyarország pekingi nagykövetségének gazdasági és kereskedelmi tanácsosa, ahol az exportfejlesztés, a befektetésösztönzés és a gazdaságdiplomácia tartozott feladatai közé. Magyarország phenjani nagykövetségén kereskedelmi tanácsosként a nagykövetség külgazdasági irodájának vezetése közben tapasztalatot szerzett a diplomáciai, konzuli és gazdasági területek vezetésében is.

Mintegy hét évet dolgozott a Deloitte Magyarországnál, ahol felépítette és vezette a 18 országot magában foglaló régió Kínával foglalkozó csapatát. Feladatai közé tartozott a kínai ügyfelek értékesítési portfóliójának növelése, a határokon átívelő projektek koordinálása, illetve új innovatív stratégiák, szolgáltatások kidolgozása.

Új pozíciójában vezető tanácsadóként első sorban a Kínából hazánkba, illetve a Magyarországról Kínába irányuló befektetésekhez kapcsolódóan biztosít tanácsadást az ügyfelek.

„A kínai-magyar kapcsolatok új lendületet kaptak az elmúlt időszakban, és számos kínai cég tervez megjelenni vagy fejleszteni a magyar piacon is. Mindehhez magas szintű jogi és gazdaságfejlesztési tudásra is szükségük van. Ezekre az igényekre válaszul a Baker McKenzie folyamatosan bővíti szolgáltatásai körét – mondta Hegymegi-Barakonyi Zoltán, a Baker McKenzie budapesti irodájának vezetője. – Csaba – kínai gazdasági kapcsolatok területén szerzett több mint tizenöt éves tapasztalatával és kimagasló kínai nyelvtudásával – kulcsszerepet tölt majd be irodánk ez irányú tevékenységében. ”

Wolf Csaba korábban magáncégeknél is szerzett különböző vezetői, kereskedelmi és üzletfejlesztési tapasztalatokat. Az elmúlt évben startupok termékeinek nemzetközi piaci bevezetésével foglalkozott, amelybe beletartozott az értékesítési és marketingstratégia, valamint a termékfejlesztés és üzleti terv meghatározása is.