A Baker McKenzie az iparjogvédelem és szerzői jog, valamint az adatvédelem és a versenyjog területén léptet elő szenior ügyvéd kollégákat counsel pozícióba Budapesten. Magyarország egyik vezető jogi irodája így, a partnerek mellett, már öt counsellel szolgálja ki ügyfelei igényeit.

Lendvai Zsófia a Baker McKenzie szellemi tulajdonjogi csoportjának vezetőjeként többek között védjegy-, szabadalmi és szerzői jogi ügyeken dolgozik. Szakterületei közé tartozik a szellemi tulajdonnal kapcsolatos nemzeti és uniós ügyek, illetve a szellemi alkotások jogának legkülönbözőbb területei, mint például az üzleti titok vagy a szabadalmi jog. Vezető szerepet tölt be a budapesti iroda pro bono tevékenységeiben is, emellett felsőoktatási intézmények rendszeres oktatója és előadója. Zsófia – a Baker McKenzie öt szakértője egyikeként – a szellemi tulajdon területén kiemelkedő teljesítményt nyújtó női ügyvédeket tömörítő The Top 250 Women in IP listára is felkerült.

A több, mint húszéves ügyvédi gyakorlattal rendelkező Vári Csaba a Baker McKenzie adatvédelmi csoportjának vezetője. Különösen nagy tapasztalattal rendelkezik a fogyasztói adatok védelme, az online rendszerek adatkezelése, a GDPR, a megfigyelőrendszerek és a belső vizsgálatok területén, továbbá egészségügyi, kiberbiztonsági és munkavállalói adatkezelésekkel kapcsolatos ügyekben. Széleskörű gyakorlatot szerzett a telekommunikációval, a médiaszabályozással és kereskedelemmel kapcsolatos ügyekben is, beleértve az új technológiák olyan területeit, mint a hálózatba kötött autók, az e-kereskedelem vagy az elektronikus aláírások. Csaba rendszeresen publikál az adatvédelem különböző területeiről.

Horváth M. András több mint öt éve tagja a Baker McKenzie versenyjogi csoportjának. Ezt megelőzően más nemzetközi ügyvédi irodában dolgozott versenyjogászként, de az Európai Bizottság Versenypolitikai Főigazgatóságán is szerzett szakmai tapasztalatokat. A versenyjog minden területén (kartell, erőfölénnyel visszaélés, tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat, fúziókontroll) nyújtott jogi tanácsot. Képviselt a kiskereskedelem, az utazásközvetítés, a HR, a hulladékgazdálkodás, az autóipar, a gyógyszeripar, illetve a technológiai és bankszektor terén tevékenykedő ügyfeleket. A versenyjogi kártérítés témakörében LLM és PhD fokozatot szerzett. A Magyar Versenyjogi Egyesület tagjaként rendszeres előadója versenyjogi konferenciáknak, egyetemi kurzusoknak, emellett számos cikket publikált már különböző versenyjogi témákban.

„Az új kinevezésekkel ezentúl öt counsel áll ügyfeleink rendelkezésére. A szerzői jog, az adatvédelem és a versenyjog területén is erősödtünk, így széles körű szolgáltatásainkat még magasabb szinten tudjuk nyújtani ügyfeleink számára” – hangsúlyozta Hegymegi-Barakonyi Zoltán, a Baker McKenzie budapesti irodájának vezetője.