Szigorú takarékossági intézkedés bevezetését tervezi az országos rendőrkapitány. A terv szerint megvonják a rendőrök túlóradíját, és csökkenteni próbálják az egyéb kiadásokat is, például a benzinköltségek lefaragásával. A rendőrszakszervezet szerint a rendelet működésképtelenné teheti a rendőrséget.

A rendőrség adóssága már elérte az egymilliárd forintot, a jövőre tervezett költségvetés pedig valószínűleg kevesebb lesz, mint amennyit az idén elkölt a szervezet. Ezért az Országos Rendőr-főkapitányságon költségcsökkentő intézkedéseket terveznek. A túlórákat a tervek szerint pénzzel nem, csak szabadidővel lehet majd kifizetni. Ez azt jelenti, hogy a magyar átlagrendőr havonta körülbelül 15 ezer forinttal kevesebbet vinne haza. Az is elképzelhető, hogy a takarékosság miatt kevesebb lesz a járőr az utakon. A túlóradíj-kifizetések befagyasztása csak egy a takarékossági intézkedések közül.

Valószínűleg csökkentik majd a reprezentációs, és a benzin költségeket, leállítják a technikai fejlesztéseket és beruházásokat. Balázs László a rendőrszakszervezet titkára azzal nyugtatja kollegáit, hogy a sajtóban megjelent megszorító intézkedéseket most még csak tervezi az országos vezetés. Szerinte egy ilyen költségcsökkentéssel a kormányzat nem javítaná, hanem veszélybe sodorná a rendőrség működését. Az Országos Rendőr-főkapitányság gazdasági vezetői a Tényeknek kamerája előtt nem kívántak nyilatkozni, telefonon annyit közöltek, hogy a rendőrség továbbra is rendeltetésszerűen működik, és a szolgáltatás színvonala nem romlik.