Internetes pornóhálózatot számoltak fel a hatóságok az urali nagyvárosban, Jekatyerinburgban.

Az illegálisan működtetett weboldal látogatói egyetlen kattintásra bekukkanthattak azokba a “műtermekbe”, ahol az általuk éppen óhajtott, pikáns testhelyzetekben láthatták a hálózat 17-30 év közötti hölgy-alkalmazottait. Az üzlet 2001 októberétől 2002 decemberéig működött.

A területi rendőrség közlése szerint a pornóhálózat fenntartói – két fiatalember, valamint egy 54 éves asszony, az egyik helyi főiskola volt tanára – újsághirdetések alapján toborozták a “művésznőket”, elsősorban a helyi egyetemek és főiskolák hallgatói közül, akik számára nem megerőltető mellékkeresetet jelentett ez a munka. Egyperces “kukkolás” mindössze 1,99 dollárba került. A virtuális szexet ily módon élvező ügyfelek többsége amerikai, illetve nyugat-európai volt.

A rendőrség húsz nagyteljesítményű számítógépet, tizenöt web-kamerát, és több más, értékes felszerelést foglalt le az öt bezárt műteremben. A három tulajdonos ellen törvénytelen üzleti tevékenység, illetve számítógépes rendszer használatával való visszaélés miatt indítottak büntető eljárást.