Több száz millió forintos jövedéki visszaélés ügyében vizsgálódik a vám- és pénzügyőrség azután, hogy vasárnapra virradóra illegális szeszfőzdét lepleztek le a Bács-Kiskun megyei Kiskőrösön.

Sipos Jenő, a Vám- és Pénzügyorség Országos Parancsnokságának szóvivője az MTI-t úgy tájékoztatta: a vámkommandó információkat kapott arról, hogy Kiskőrös körzetében szinte ipari méretekben zajlik az illegális szeszfőzés. Összehangolt akció keretében a településen egy ingatlanban, illetve egy külterületi tanyán tartottak házkutatást. Földbe süllyesztett tartályokban mintegy 150 ezer liter cukorcefrét és 20-30 ezer liter tiszta szeszt, továbbá a szeszfőzéshez használatos eszközöket foglalt le a vámkommandó.

A nyomozók jelenleg előzetes adatgyűjtést végeznek a körzetben. A rendelkezésre álló adatok alapján valószínűsíthető, hogy jövedékkel visszaélés illetve okirat-hamisítás alapos gyanúja miatt rendelik majd el a nyomozást – mondta Sipos Jenő. Akár 600-800 millió forintos jövedéki bírság kiszabására is alapot adhat a felderített cselekmény.