Az Országgyűlési Könyvtár elektronikus hírlevele - 2008/2009 évfolyam XI-XII. szám

A tartalomból

AKTUÁLIS

  • Nemzetközi együttműködés létrehozója az Országgyűlési Könyvtár
  • 125 éve született Slachta Margit
KÖNYVAJÁNLÓ
  • Slachta Margitról és a feminizmusról
GYŰJTEMÉNYEINK
  • Külföldi Parlamenti Gyűjtemény
  • A Pulszky-gyűjtemény
HÍREK AZ EURÓPAI UNIÓ KEZDEMÉNYEZÉSEIRŐL
  • A kreativitás és innováció európai éve: 2009
KÖNYVAJÁNLÓ
  • Az Európai Unió 2009-es évadjához kapcsolódóan
MINDENNAPJAINK
  • Folytatódnak a felújítási munkák a Könyvtárban – részleges nyitva tartás

Az Országgyűlési Könyvtár nagy olvasótermét az elkövetkezendő időszakban felújítják, ezért a könyvtár 2009. február 2. és augusztus 30. között korlátozott szolgáltatásokkal és rövidített nyitvatartással működik: kedden és csütörtökön 12 órától 19 óráig várja az olvasókat.

Helyben olvasásra a földszinti katalógus teremben lesz lehetőség, ahol a Könyvtár csak korlátozott számban tud ülőhelyet biztosítani. A nagyolvasó, a kutatószobák és a különgyűjtemények (ENSZ, EU, MPGY) zárva tartanak.

A raktári szolgáltatások (központi és külső raktár) zavartalanul igénybe vehetők. A külső raktárból kért dokumentumok beszállítása kedden és csütörtökön, a délelőtti órákban lesz, amely megrendelhető személyesen vagy elektronikusan az info@ogyk.hu e-mail címen.

Az olvasótermi folyóiratok és a kézikönyvtári gyűjtemény a földszinti katalógus-folyósóra kerülnek elhelyezésre, így továbbra is hozzáférhetők lesznek.

A különgyűjteményekben található kötetek – a muzeális dokumentumok kivételével – a földszinti katalógusteremben lekérhetők.

Feliratkozás

A hírlevélre a hirlevel@ogyk.hu címen iratkozhat fel.

Bemutatkozás

Hírlevelünk célja, hogy rendszeresen tájékoztassuk a jogtudomány és politikatudomány hazai szakembereit (hallgatókat, oktatókat, kutatókat, gyakorló jogászokat és politológusokat) a fenti tudományterületeknek az Országgyűlési Könyvtárban elérhető legfontosabb információs forrásairól, a hazai és külföldi szakirodalom legfrissebb megjelenéseiről, valamint a könyvtár szolgáltatásairól, rendezvényeiről.

Visszajelzését, javaslatait szívesen vesszük a hirlevel@ogyk.hu címen! (Feliratkozás és leiratkozás ugyanezen címen.)

Országgyűlési Könyvtár, 1055 Budapest Kossuth tér 1-3.
Tel.: 441-4468, Fax: 441-4853
E-mail: info@ogyk.hu
Web: http://www.ogyk.hu