ügyvédjelölt

 • Vágány Ügyvédi Iroda
 • Munkavégzés helye:
  Budapest

ÁLLÁSAJÁNLAT
ügyvédjelölt/ügyvéd pozícióra

Folyamatosan bővülő létszámú irodánk a Corvin Irodaházban működik a piacvezető hazai jogvédelmi biztosító ügyvéd szakmai partnereként. Modern irodai munkakörnyezetbe keressük motivált, új ügyvédjelölt/ügyvéd kollégánkat teljes vagy részmunkaidős foglalkoztatás keretében.

Az iroda elsősorban polgári- és közigazgatási ügyekkel foglalkozik. A jelölt feladatai közé tartozik:

 • peren kívüli beadványok szerkesztése
 • peres beadványok elkészítése
 • képviselet peren kívüli- és peres eljárásban
 • jogszabály- és döntvények kutatása
 • jogi állásfoglalás előkészítése, szerződés véleményezése
 • jogi kérdések rövid megválaszolása írásban (olvasói levelek, kérdések)
 • részletes ügyviteli adminisztráció

Az ideális jelölt különösen érdeklődik a gépjárművekkel kapcsolatos különféle jogvitás ügyek iránt (gfb., casco, deliktuális károk, szabálysértési- ill. közigazgatási ügyek, hibás teljesítés), továbbá az ingatlanokkal kapcsolatos jogvitás ügyek (birtokvédelem, kártérítés, elbirtoklás, elidegenítés) és jogi feladatok iránt, és ezen területeken jártasságot is szerzett. A polgári peres tapasztalat kifejezetten előnyt jelent.

A jelölttel kapcsolatos elvárás a jó lényeglátás képessége, a magas szintű írásbeli- és szóbeli kifejezőkészség, elkötelezettség és igényes munkavégzés. Előnyt jelent a cégeljárásokban szerzett gyakorlat.

A jelölt az irodában sokrétű, összetett ügyekkel foglalkozhat, széles körű tapasztalatokat szerezhet különféle jellegű jogvitás ügyekben, intenzív kapcsolattartásra nyílik lehetőség az ügyfelekkel. Megfelelő készség és affinitás esetén országos megjelenési lehetőséget biztosítunk autós jogi témájú cikkek megjelentetésére. Támogatjuk mind a szakvizsgára felkészülést, mind a szakjogász diploma megszerzését. A munka eredményességétől és minőségétől függően alkalmazotti ügyvéd státusz is elérhető.

A munka a kialakított ügyviteli rendszer és folyamatok alapján részben otthonról is elvégezhető.

A bérezési feltételek megegyezés szerint. Leendő kollégánk fényképes önéletrajzát és szakmai motivációs levelét a bérigény feltüntetésével az iroda@daslegal.hu címre várunk.

Üdvözlettel:

dr. Vágány Tamás
ügyvéd