Blog: Versenyjog blog #12

A CMS Budapest számokban

– alapítás éve: 1989

– 12 partner és 75 ügyvéd

– az elsők között szerepelünk a legnagyobb jogi kiadóknál: Chambers & Partners, Legal 500, IFLR

A CMS Budapest egy jogi és adójogi szolgáltatásokat nyújtó iroda, amely 1989 óta működik Magyarországon. Több mint 75 fős, az ügyvédi ranglistákon vezető helyen szereplő ügyvédi csapatunk a jogi szolgáltatások teljes spektrumán nyújt tanácsot hazai és nemzetközi vállalatok számára az üzleti élet minden területén (bank- és pénzügyek, társasági jog, M&A, peres eljárások, kereskedelmi jog, energiajog, ingatlanjog, adójog) a legbonyolultabb tranzakcióktól a napi ügyekig. A CMS Budapest a nemzetközi CMS hálózat alapító tagja és ügyvédei a magyarországi ügyleteken kívül számos regionális, illetve európai szintű tranzakcióban vettek/vesznek részt napi szinten.

Szakembereink egyedülálló, szektor specifikus tudásának köszönhetően, a CMS Budapest versenyjogi csapata az egyik legfelkészültebb jogi csoportnak számít Magyarországon és Közép-Kelet-Európában. Tovább Szerzőink
A CMS Budapest csapatában kifejezetten versenyjogra szakosodott ügyvédek dolgoznak, akik közül néhányan a magyar veresenyhatóságnál is tapasztalatot szereztek. Csapatunk sikeresen működik együtt több nagyvállalattal, teljes körű versenyjogi szolgáltatást nyújt ügyfeleinek, legyen szó akár országhatárokon átívelő ügyekről, vagy nemzeti hatóságok és bíróságok, valamint az Európai Bizottság vagy az Európai Unió Bírósága előtti képviseletről. A CMS Budapest kollégái rendszeresen tartanak kifejezetten az ügyfelek igényeire szabott versenyjogi tréningeket, továbbá helyszíni rajtaütés (dawn raid) szimulációkat. A CMS fejlesztette ki a CMS Down Raid nevű ingyenes applikációt, amely egy esetleges GVH rajtaütés során hivatott ügyfeleink számára azonnali helyszíni támogatást biztosítani. Szakképzett jogi csapatunk az ezt követő eljárás során is teljes körű jogi képviseletet biztosít az érintett ügyfelek számára. Nemzetközi, jövőbe tekintő ügyvédi irodaként a LegalTech „forradalmában” mi is aktívan részt veszünk: irodánk úttörőnek számít a legújabb technológiai és IT megoldások használatában, így versenyjogi szakembereink mindennapi munkájuk során olyan CMS által kifejlesztett alkalmazásokat használnak, mint például a CMS Analyse, CMS Collaborate vagy éppen a felderítő munkát segítő CMS Evidence.

Dr. Petrányi Dóra a budapesti iroda partnere, a CMS Közép- és Kelet-Európa regionális igazgatója, a versenyjogi és a TMT csoportok vezetője, valamint a kereskedelmi jogi csoport társvezetője. A lehető legkülönbözőbb versenyjogi ügyekben nyújt tanácsot, úgy mint kartellek, gazdasági erőfölénnyel való visszaélések, fogyasztók megtévesztése, ágazati vizsgálatok során való képviselet, általános szerződési feltételek áttekintése, compliance audit riportok elkészítése és compliance tréningek megtartása.

Dr. Nagy ArankaDr. Nagy Aranka a CMS Budapest versenyjogi csoportjának szenior ügyvédje. Aranka 12 éves tapasztalattal rendelkezik a versenyjog teljes területén. CMS-hez való csatlakozása előtt a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) főtanácsosaként dolgozott. Aranka egy évig versenyjogi szakértőként dolgozott az OECD versenyjogi osztályán, ezen kívül társszerzője is volt a GVH ’Fenntarthatóság és versenyjog’ c. kutatási jelentésének, amely az ICN 2021. évi éves konferenciájára készült. Széleskörű tapasztalatokkal rendelkezik az összefonódások ellenőrzése területén.

Dr. Szendrő Szabolcs a CMS Budapest versenyjogi csoportjának vezető szakértője. Szabolcs a Gazdasági Versenyhivatalnál szerzett széleskörű versenyjogi alapokat. A CMS versenyjogi csoportjának tagjaként tanácsot ad hazai és EU-s antitröszt, fogyasztóvédelmi és állami támogatásokat vizsgáló eljárásokban, valamint ellátja a vállalkozások peres képviseletét is közigazgatási és polgári jogi igényekre kiterjedően. Rendszeresen tart előadásokat mind nemzetközi, mind hazai fórumokon, az ELTE-ÁJK versenyjogi oktatója.

Dr. Kutai Gábor a budapesti iroda versenyjogi csoportjának ügyvédje. Munkája során a versenyjog teljes spektrumával foglalkozik, így kiemelt tapasztalattal rendelkezik horizontális és vertikális versenykorlátozó megállapodások, összefonódások és határon átnyúló tranzakciók, erőfölénnyel való visszaélés, valamint fogyasztókkal szembeni tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatához kapcsolódó versenyhatósági és bírósági eljárásokban.

Dr. Altziebler Dóra a CMS budapesti iroda versenyjogi csoportjának szakvizsgázó ügyvédjelöltje, emellett közgazdaságtudományi tanulmányokat folytat a Budapesti Corvinus Egyetemen. Munkája során teljes spektrumú versenyjogi és fogyasztóvédelmi tanácsadással foglalkozik. Különös tapasztalattal rendelkezik határon átnyúló összefonódások versenyjogi engedélyeztetése, valamint azok nemzetközi koordinálása területén.

(A régi versenyjogi melléklet archívuma →)