Sajtó- és Médiajog Blog

A Sajtó- és Médiajogi Blog érdekes és friss tartalmakat kínál a sajtó- és médiajogi szabályozás, valamint a bírósági és hatósági gyakorlat területéről, ideértve mind a magyar, az európai uniós, mind a tengerentúli jogalkotás fejleményeit, a fontosabb jogvitákat, valamint bírósági és hatósági döntéseket. A Blog célja emellett, hogy a sajtó- és médiajog területéhez kapcsolódó gyakorlati kérdésekben is segítsen eligazodni Olvasói számára, illetve pezsgő szakmai vitákat generáljon, valamint a gyakorlati jogalkalmazói és tudományos szempontokra is figyelmet fordítson. A Blog szerkesztői a SimpLEGAL Digitális Ügyvédi Iroda munkatársai, akik médiajogi praxisuk mellett a legfejlettebb technológiák és a mesterséges intelligencia jogi szakértőiként ismertek Magyarországon.

A SimpLEGAL ügyvédi együttműködésről:

A SimpLEGAL ügyvédi együttműködésről:

A SimpLEGAL csapata azt a fajta praktikus és megoldásközpontú jogi tanácsot nyújtja ügyfeleinek, amit egy ügyvéd barátjuktól is kapnának. Küldetésük, hogy teljes mértékben minimalizálják a jogi nehézségeket ügyfeleik életében, és a felmerülő jogi ügyeket a lehető leghamarabb és leginkább megnyugtató módon rendezzék. Innovatív, digitális ügyvédi irodaként működnek, modern LegalTech megoldásokkal és innovatív szemléletmóddal karöltve az ügyvédi irodák új generációját képviselik.

A SimpLEGAL csapata folyamatosan tárja fel és élesíti a legmegfelelőbb és legkorszerűbb jogi és LegalTech megoldásokat, valamint alternatív vitarendezési módszereket, hogy ügyfeleinek a legjobbat nyújthassa.

Dr. Necz Dániel LL.M. ügyvéd: Adatbiztonsági és adatvédelmi szakjogászként, valamint infokommunikációs szakjogászként többek között adatvédelemmel, kibervédelemmel, információbiztonsággal, informatikai joggal és médiajoggal kapcsolatos jogi kérdésekkel foglalkozik. Emellett a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Jog- és Államtudományi Karának PhD hallgatója, és a Harvard Law School LL.M. képzésének hallgatója, tudományos munkássága során főként a mesterséges intelligencia szabályozásával, adatvédelemmel és médiajoggal foglalkozik.

Dr. Madocsai Kinga ügyvéd, mediátor: jogi tanácsadóként és alternatív vitarendezési szakértőként elsődlegesen polgári jogi és társasági jogi, kereskedelmi, fizetésképtelenségi, környezetvédelmi, valamint adatvédelmi és médiajogi ügyekkel foglalkozik. Kinga az alternatív vitarendezési, valamint innovatív jogi megoldások szakértője, emellett technológiai jogi, környezetvédelmi és digitális médiával kapcsolatos kérdésekben rendszeresen publikál és tart előadásokat.

(A korábbi Médiajog melléklet archívuma →)


Elérhetetlen linkek nyomában, avagy az internetes tartalmak blokkolása

Szentgáli-Tóth Boldizsár Artúr - 2021. február 18.

Előző cikkünkben főként a technológiai cégek cenzúragyakorlatát, valamint a szólásszabadság amerikai jogi és európai értelmezését boncolgattuk. Ezen cikkünkben Szentgáli-Tóth Boldizsár Artúr alkotmányjogász, kutató osztja meg gondolatait az internetes tartalmak blokkolása témájában, és gyakorlati javaslatokat is nyújt a közösségi média oldalak vagy egyéb platformok felhasználói részére.

tovább

Letiltott kommentek - a szólásszabadság és a közösségi média

Dr. Necz Dániel - 2021. február 2.

A szólásszabadság közösségi médiaoldalakon való érvényesülése napjainkban számos kérdést felvet. Ezek közé tartozik elsősorban a szólásszabadság ésszerű korlátozásának mértéke, az ésszerű korlátozás meghatározásának nehézségei, valamint az olyan kártékony tevékenységek elleni küzdelem, mint a gyűlöletbeszéd, álhírek terjesztése vagy szélsőséges szervezetek propagandája. A jelen cikkünkben az ezzel kapcsolatos főbb problémaköröket és lehetséges megoldásokat járjuk körbe, kiemelve a vonatkozó amerikai és európai nézőpontokat is.

tovább
A hozzászólásokban leírtak kizárólag a szerző álláspontját tükrözik!

Az oldal tartalma nem minősül jogi tanácsadásnak.
Kérjük olvassa el a Jogi Fórum felhasználási feltételeit.