A WTO vitarendező testülete még egyszer megállapította, hogy az online szerencsejátékot érintő amerikai korlátozások ellentétesek a világszervezet szerződéses rendszerével.

A döntés szerint Washingtonnak jogában állt ugyan a közrend és a közerkölcs védelme érdekében kereskedelmi korlátozásokat bevezetni a külföldi szerencsejáték-szolgáltatásokra, de megsértette az egyenlő elbánás követelményét, mert számos hazai szolgáltató számára lehetővé tette többek között a lóversenyeket érintő online fogadásszervezést. A jogsértés tényének megállapításával együtt azonban a választottbírósági testület jelentősen csökkentette Antigua kárigényét. A kereseti kérelemben meghatározott kb. három és fél milliárd dollár helyett ugyanis mintegy 21 millió dollárban szabta meg a WTO választottbírósága azt az összeget, amelynek erejéig Antigua jogosult az Egyesült Államok rovására kereskedelmi szankciókat alkalmazni. A döntés végleges, az ellen nem lehet további fellebbezést benyújtani.

Az ítélet nyilvánosságra kerülésével egyidejűleg az USA bejelentette, hogy újra kívánja tárgyalni a GATS egyezmény azon rendelkezéseit, amelynek alapján más országok is Antiguához hasonló követelésekkel állnának elő. Hasonló lépésre a Világkereskedelmi Szervezet fennállása óta nem volt példa, és a rendelkezések megváltoztatásához a WTO mind a 151 tagállamának jóváhagyása lesz szükséges. Addig is, az Egyesült Államok online szerencsejátékok tiltására vonatkozó rendelkezései a WTO jogának folyamatos megsértését jelentik és valószínűleg még több tagállam fog kártérítést követelni ezen az alapon Washingontól.