Az új reklámjogi szabályozás nagy vihart kavart maga körül. A Jogi Fórum 2009. május 27-i konferenciáján szakértő előadók elemzik az új szabályok erényeit és gyengeségeit. Csoportos jelentkezés esetén jelentős kedvezményt biztosítunk!

Az Országgyűlés 2008. júniusában fogadta el a gazdasági reklámtevékenység alapvető feltételeiről és egyes korlátairól szóló 2008. évi XLVIII. törvényt, mely szakmai körökben mind a mai napig számos kérdést vet fel és vitákat kelt. Az új reklámtörvény 2008. szeptember 1-jén lépett hatályba, egyes, a direkt marketing célú adatkezelésekre vonatkozó szabályait pedig 2009. június 1-től kell majd alkalmazni.

2009. május 27-i rendezvényünkön a Magyar Reklámszövetség Jogi Bizottságának Elnöke, a Gazdasági Versenyhivatal Versenytanácsának elnöke, a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság munkatársa, valamint egy neves magyar reklámügynökség képviselője ismertetik a reklámtörvény és a kapcsolódó jogszabályok új rendelkezéseit, a gyakorló szakemberek hozzáértésével részletesen elemezve az új szabályozás eddigi tapasztalatait, életszerűségének és hatékonyságának kérdéseit. Szó lesz a hatósági felügyelet gyakorlatáról, eljárásairól, az alkalmazott szankciók köréről és alkalmazásáról.

Előadóink segítségével igyekszünk választ adni a hallgatóságban az új szabályozással kapcsolatosan felmerülő kérdésekre.

ELŐADÓK, TÉMÁK:

Dr. Pázmándi Kinga, a Magyar Reklámszövetség Jogi Bizottságának Elnöke: Az új Reklámtörvény (2008. évi XLVIII. tv.) 2008. szeptember 1-jén hatályba lépett, valamint a 2009. június 1-el hatályosuló rendelkezései – Erények, gyengeségek, hiányosságok. DM szabályok.

Dr. Tóth Tihamér, a Gazdasági Versenyhivatal Versenytanácsának elnöke: A GVH reklámjogi gyakorlata: Ismerkedés az új szabályokkal – A fogyasztókkal szembeni tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat tilalmáról szóló 2008. évi XLVII. törvény

Kati Attila, a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság főosztályvezetője (egyeztetés alatt): Az új reklámszabályok a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság gyakorlatában – Eljárások, problémák, tapasztalatok

HELYSZÍN: Pala Ház Irodaház, Budapest I. Ker. Fő u. 14-18.

JELENTKEZÉS:

Online: konferencia.jo­giforum.hu
Telefonon: 06 40 200 686
Faxon: jogiforum_konferencia_2009b.pdf

Részletek: http://konferencia.jogiforum.hu/reklamjog-2009

A rendezvény médiapartnere a Privátbankár.