2013. augusztus 30. és szeptember 1. között kerül nyolcadik alkalommal megrendezésre a JOGÁSZ OPEN társasági tenisztorna az ÁBRIS Teniszközpontban a Népligetben, melynek névadó szponzora idén a hazai üzleti és jogi információs piac egyik meghatározó szereplője, az OPTEN Informatikai Kft.

A tavalyi versenyen közel 100 jogász kolléga – elsősorban ügyvédek, de számos bíró, ügyész, jogtanácsos, közjegyző, és banki szektorban dolgozó jogász az egész országból – mérte össze tenisztudását.

A versenyszámok nagy része (amatőr férfi egyéni, nyílt és amatőr női egyéni, nyílt férfi 45+, nyílt és amatőr vegyes páros) körmérkőzéses rendszerben kerül lebonyolításra, így minden versenyző minimum három 9 nyert game-ig tartó mérkőzést játszik. A nyílt férfi egyéni és a nyílt férfi páros versenyszámban kieséses rendszerben kerül lebonyolításra a verseny az indulók nagy számára is tekintettel, de az első fordulókban kiesett játékosok számára itt is biztosítva lesz a vigaszág versenye, így senki nem távozhat az egy vereség rossz élményével.

A verseny helyszíne lehetőséget biztosít a versenyen indulóknak, és a versenyre csak kilátogató kollégáknak, illetve családtagjaiknak a kötetlen beszélgetésre, egymás jobb megismerésére.

A vegyes páros versenyszámban idén is lehetőség lesz „nem jogász” párral is elindulni, mely szabály a kollégák körében igen kedvelt és számosan „nem jogász”, de teniszezni szerető feleségükkel, férjükkel, gyermekükkel, ismerősükkel indultak tavaly is a versenyen. Az idei versenyen a tavalyi évek gyakorlatát fenntartva az amatőr vegyes páros szám külön is megrendezésre kerül.

A női versenyszámban is külön kerül megrendezésre az amatőr versenyszám, mely a szerzvezők reményei szerint a tavalyi évhez hasonlóan sok jogász hölgy számára vonzó lesz.

A férfi páros versenyszámban is szétbontásra kerültek az indulók, nyílt férfi páros és férfi páros 85+ megjelölés szerint, mely utóbbi versenyszámban azon párok indulhatnak, ahol a játékosok betöltött életkorának összege meghaladja a 85 évet.

Vasárnap délben kerül sor a fogadásra, ahol a szervezők vendégül látják a résztvevőket és kísérőiket az ÁBRIS Teniszközpont kerti grillpavilonjában egy ebédre. Lesz tombola-sorsolás is, ahol a nevezéskor versenyszámonként kapott tombolák felhasználásával lehet a verseny szponzorai által felajánlott értékes nyereményekhez jutni.

Vasárnap a legtöbb versenyszámban az elődöntők és döntők lebonyolítására kerül sor, de a szervezők nagy szeretettel várják a versenyből esetleg már kiesett kollégákat is, a színvonalas meccseken való szurkolás és a kötetlen jó hangulatú beszélgetésekre.

VIII. Jogász Open Teniszbajnokság versenykiírása: http://www.jogaszopen.hu/