249 jogász futott idén Közép-Európa legnagyobb váltóversenyén (30 db 6 fős, 23 db 3 fős csapat), a „K&H mozdulj” maraton- és félmaratonváltón. A rendezvény keretein belül, a 6. Jogi Forum Kupán 53 jogász csapat indult. Védnökünk Handó Tünde, az Országos Bírói Hivatal elnöke volt.

Bírók, ügyészek, ügyvédek és számos, egyéb jogi területen dolgozó vette fel a sportcipőt, hogy megmérettesse magát a 6. Jogi Forum kupán. A K&H mozdulj” maraton- és félmaratonváltón összesen 8300 futó indult egyéni félmaratonon, valamint váltókban.

Az eredményhirdetés a fővárosi Eötvös 10 Közösségi és Kulturális Színtérben volt  június 22-én. A legjobbaknak járó díjak átvétele előtt egy rövidfilmet láthattak a résztvevők, ami hűen felidézte a verseny legszebb és legnehezebb pillanatait.

“Fontosnak tartjuk, hogy a meghatározó, véleményformáló szakmák képviselőit külön is megszólítsuk, mert példájuk, az egészséges sportos életmód melletti kiállásuk erősítheti a futás, a szabadidősport társadalmi megítélését. A Jogi Fórum Kupa 6 éves sikere adta az ötletet egyebek mellett az idei 2. Diplomata Kupához és a 2. Egészségőr Kupához, vagy a színészek Fut a Színház Kupájához” – mondta a Jogi Forum Kupa díjátadó ünnepségén Lakatos István Budapest Sportiroda (BSI) társadalmi kapcsolatokért felelős munkatársa.

A díjakat Handó Tünde, az Országos Bírói Hivatal elnöke és Hámori Dávid, a Jogi Fórum ügyvezetője adta át.

A Jogi Fórum Kupán 53 jogász csapat indult, 26 férfi és vegyes maraton váltó, 17 férfi és vegyes félmaraton váltó, 4 női maraton váltó, 6 női félmaraton váltó. A bírósági szervezetből: 16 csapat, 97 futó, melyből 3 fő az Országos Bírói Hivatalból.

Handó Tünde köszöntötte a díjátadón megjelent sportolókat, kollégákat és egy személyes élményt osztott meg velük, miszerint iskolás korában ő is atletizált, sőt versenybíró is volt. Az elnök asszony beszédében Dean Ray Koontz amerikai írót idézte: „Nem az a fontos, milyen gyorsan futsz, sőt az sem, hogy milyen kecsesen. A lényeg a kitartás, hogy talpon maradj, és bármilyen lassan is, de haladj előre.” Handó Tünde kiemelte, hogy a maratoni futók az élet más területein is tudják, hogy mindig lépésről lépésre kell előre haladni, az eredmények pedig nem azonnal jönnek, hanem a szorgalmas munka által.

A 24. K&H mozdulj! maraton- és félmaraton váltó keretében megrendezett Jogi Fórum Kupahivatalos eredménytáblája:

Jogi Fórum Kupa 2017 eredmények

A Jogi Fórum idén másodszor különdíjat adott át egy női és egy férfi résztvevő részére. A különdíjakat Hámori Dávid, a Jogi Fórum ügyvezetője adta át a Jogi Fórum képviseletében. Női kategóriában a különdíjat dr. Kodela-Jámbrik Zsanett kapta 00:31:26 időeredménnyel, férfi kategóriában pedig dr. Sponga Péter 00:28:40 időeredménnyel. A Jogi Fórum különdíjat a Dr. Kovács Nyelvstúdió ajánlotta fel. A különdíj tartalmazta a “Jogi Angol Kulcsszavak Könnyedén” szókincsfejlesztő online tréninget.

Fotók: Fóris Gábor / Jogi Fórum