szabálysértési határozat elleni jogorvoslat


Szomorú örökös # 2019.10.19. 11:28

böhönye

valóban meg szabad állni a várakozni tilos tábla hatálya alatt, de véleménye szerint nem tartózkodtam a gépkocsi közelében

Ez egészen pontosan a KRESZ-ben is így van meghatározva és így is tanítják:

Várakozni tilos: A tábla hatálya alatt meg szabad állni, de csak a be- és kiszálláshoz szükséges ideig, a folyamatos fel- és lerakodáshoz szükséges ideig, egyéb okból legfeljebb öt percig, ha a vezető a járműnél marad.

a szabálysértés elkövetésélt pedig nem tényekre kell alapozni, hanem egy vélekedésre

Nem, nem vélekedésre, hanem az írott szabályra. Ha otthagytad a kocsit, akkor máris megszegted a szabályt. Nem háborogni kell, hanem kifizetni a kiszabott bírságot.

böhönye # 2019.10.19. 10:30

A rendőr feljelentett amiatt, hogy a várakozni tilos tábla hatálya alatt álltam meg néhány percre.

A szabálysértési hatóság határozata szerint a feljelentés közokirat, ami mindent bizonyít, ami abban áll, az eljárás alá vont azonban bizonyíthatja ártatlanságát.

Kimondta, hogy valóban meg szabad állni a várakozni tilos tábla hatálya alatt, de véleménye szerint nem tartózkodtam a gépkocsi közelében, mert akkor észrevettem volna, hogy a rendőr a mögöttem levő gépkocsival szemben intézkedik.(Ez teljes hülyeség, de a kérdésem szempontjából érdektelen)

A bíróság postafordultával helyben hagyta a szabálysértési határozatot.

Engem egyrészt az bánt, hogy ezek szerint Pécsett olyan gyakorlat alakult ki, mely szerint a vádlott köteles bizonyítani áratatlanságát , a szabálysértés elkövetésélt pedig nem tényekre kell alapozni, hanem egy vélekedésre.

Tanácsot kérek, hogy ezek után hova lehet fordulni?