szabálysértési határozat elleni jogorvoslat


Kenderice # 2019.10.24. 15:33

Kicsit javítanám az előző hozzaszólásomat.
A fotót most néztem meg.
Ha te valóban ott álltál ahonnan az első fotó készült (az automatánál), akkor valóban a rendőrnek lehetett igaza.
Viszont a rendőr ezt nem láthatta hiszen ha mondjuk a sarkon álltál úgy, hogy a rendőr éppenhogy nem láthatott, akkor lehet azt mondani, hogy a jarműnél maradtál, hiszen az maximum 2 méter lehet.

Szomorú örökös # 2019.10.24. 16:38

Kenderice

Akkor vette észre a rendőrt, amikor már gyakorlatilag elkezdett intézkedni. Több méterre elment az autótól és otthagyta őrízetlenül. Ezt ugyebár még képen meg is osztotta velünk:

Itt állt a kocsi, itt mentem be az OTP automatához, a feleségem itt várt. https://ibb.co/KqM98wW

Azaz a kérdező, aki persze egyben a sofőr is volt, nem hogy elment a kocsitól, de még be is ment egy helyiségbe, ahol az OTP automata volt, azaz ő nem is láthatta az autót, amivel leállt a sarkon, egészen konkrétan ezen:

És itt írta még 40 percig a rendőr a mögöttünk állt kocsi büntetését. https://ibb.co/4Wpgkh0

Ezek után te is helyesen állapítottad meg, hogy a kérdező sofőr nem tartózkodott a gépjárműve mellett, ergo a rendőrnek volt igaza.

Mekkora távolságot jelent a "járműnél marad" meghatározás?

Volt, aki erre egészen konkrét megfogalmazásban válaszolt is:

a "járműnél marad" és "látja a járművet" nem ugyanaz a fogalom

A felháborodott kérdező több méterre ott hagyta az autóját a feleségével együtt. Nem is igazán érteni, miért kellettek mindketten a pénzfelvételhez, hiszen ha az asszony ott marad az autóban, akkor a rendőr jelzi, hogy sokáig nem maradhatnak ott és ő elmagyarázhatta volna, hogy a párja mindjárt jön, csak pénzt vesz ki az automatából. A rendőr azért kezdett el intézkedni, mert nem hogy otthagyták a kocsit mindketten a várakozni tilosban, hanem utána a sofőr még elkezdett vitatkozni is vele, mert ő úgy gondolta, hogy sokkal jobban ismeri a szabályt. Hát tévedett, most fizethet érte.

Másrészt azt sem értem, miért csakis az automatánál lehetett közvetlenül megállni, miért nem fért nekik bele pár méter séta egy szabályos parkolóhelytől az automatáig...romantikusan, kézen fogva, kettesben? Ez a tipikis példa, amikor még a WC-re is valaki autóval megy egészen az ajtóig. :-)

Amikor a határozatot osztotta meg a kérdező, akkor az előtagját nem sikerült neki rendesen kitakarni. Bevallom, nem csalódtam benne, illik rá az a két betű! :-D

Talán sikerül bemásolni a határozatot https://ibb.co/mtNLkqq