Álláskereső jogászok

Legislator # 2010.06.25. 19:27

mailman:-)

Sunshine after the rain.

Eweol # 2010.06.25. 18:20

bandeeraz, ezek szerint már nem vagy ügyvédjelölt?

Ildikóka82 # 2010.06.25. 14:19

Sherlock azon nekem is fennakadt a szemöldököm!:D

újabb adag:

jogtanácsos

http://jobline.hu/…s-allas.aspx

"cégjogász"

http://szuperallas.hu/…b-25595.html?…

ezt pedig azért, mert annyira "trendi" a munkakör megnevezése:))

http://www.jobmonitor.hu/index.php?…

Iwikó

bandeeraz # 2010.06.25. 12:50

Most nagyon nehéz lehet állást találni , alig van normális hirdetés. Nekem majdnem egy évembe tellett, amire állást tudtam váltani. De végül is megérte a kitartás!

Viszont a kérdésem: hová tudnak most elhelyezkedni a friss diplomások, amikor még tapasztalattal sem egyszerű?

Sherlock # 2010.06.25. 12:38

Itt az oldalon is van meghirdetve "gyakornoki" állás; jogász diploma és 2 év gyakorlat kell hozzá. :)

Legislator # 2010.06.25. 12:30

Igen. Ügyvédjelölt-jelöltként.

Sunshine after the rain.

Impossible # 2010.06.25. 10:19

"Pozíció: ügyvédjelölt"

"Amit kínálunk: diplomaszerzést követő együttműködés lehetősége"

Jelöltködni már diploma nélkül is lehet? lol

Ildikóka82 # 2010.06.23. 07:12

köszi Leg, aranyos vagy!:)

Imp köszi, igen az!:)

puszi nyuszi

Iwikó

Legislator # 2010.06.22. 13:43

Kedves Ildi!

Gratulálok:-))).

Sunshine after the rain.

Sz.Márton # 2010.06.22. 13:25

Impy ne ijedj meg senkitől végy példát az alábbi rendőröktől:

Impossible # 2010.06.22. 13:00

Az az immunis? :D

Grat. a munkához! :)

Ildikóka82 # 2010.06.22. 11:12

ohh gyerekek, vigyorog a fejem, meglett a meló! :))
szóval Imp kitartást, a baromarcú seggfejekre meg rezisztensnek kell lenni.

Iwikó

Impossible # 2010.06.21. 13:56

Ildi,

az aztán nem baj, ha vajszívű vagy, sőt épp erre van szükség. Annyi baromarcú seggfej van, hogy a vajszívűekre szomjazunk.

Ildikóka82 # 2010.06.15. 08:08

hát ezt most megkaptam :) persze Csipke igazad van, nekem mindig az volt a bajom, hogy túl vajszívű vagyok. én vagyok az ügyeletes 'álláshirdetés ügynök", az összes munkanélküli ismerősömnek küldözgetem a rájuk illő hirdetéseket. :)
remélem nem baj, hogy aktív ez a topic, remélem olyanok is nézegetik, akik nem kommentelnek. pl. itt van egy mai adag:)
joghallgatók, passzív félévesek, jogi asszisztensek!:)
http://www.profession.hu/…mq5oaU0zOmYL

Iwikó

cat981 # 2010.06.15. 07:35

:)
Csipke lődés

Csipke # 2010.06.15. 07:07

Ildi,

nem érzem, hogy igazságtalan lennék, max. szőrősszívű; csak nekem tényleg úgy tűnik, hogy mindenki - vagy legalábbis te biztosan - nyomja az álláshirdetéseket, viszont Impitől mindig az jön le, hogy melyik miért nem jó. És tényleg azért hiszem el egyre nehezebben, hogy ennyire nem talál állást, mert ahogy írtam, vannak álláskeresők a környezetemben és azért csak sikerül nekik is valami melót találni. Lehet, hogy a szőrősszívűségem azért van ez, mert én is voltam már minden, csak bányaló nem... és én sem mindig jogi pályán dolgoztam, mégis élek és sorozatgyilkos se lettem tőle. Depresszió ellen pedig bármilyen - értsd. akár nem jogi - munka nagyon jól hat.

Imp.,

hát egyelőre még nem gondolom véresen komolyan, de azért megfordult a fejemben, na. :) Kapd össze magad és találj valami melót. A munkanélküliségi statisztika pedig nem lehet indok. Vagy áruld el, hogy neked ez a melód, hogy életben tartod ezt a topicot! :) nem ciki az sem! :) Szóval szedd össze magad! :)

Csipke

Ildikóka82 # 2010.06.14. 09:24
Berényi Miki # 2010.06.14. 04:46

Nem munka, de pénz: a Munkaügyi Központban hirdetnek tanfolyamokat, ahol neked fizetnek azért, hogy tanulj! Nyelvtanfolyamtól szakácsig elég széles a választék ;) Azért az nem gáz, ha kis pénzből jól laksz, vagy kapsz egy nyelvvizsgát és még fizetnek is érte!

Impossible # 2010.06.12. 19:36

Kedves Csipke,

ezt most ugye te sem gondoltad komolyan? :)
Ahol dolgoztam, az sem "álmaim állása" volt. Azért dolgoztam ott, mert oda vettek fel!
Egyébként ez a soha nem látott mértékű munkanélküliség nem hiszem hogy azért van, mert az emberek az "álmaik állását" keresik.

"aki keres, és dolgozni akar, az talál is, és dolgozik is"

:DDD

Ildi,

köszi, aranyos vagy :)

bajussz # 2010.06.11. 12:58

és eddig ezt nem is mondtad:)

Ildikóka82 # 2010.06.11. 12:06

Csipke,

szia!:)
egy kicsit azért igazságtalan vagy, nem hiszem, hogy ez a hobby-ja, csak kicsit belefásult Imp a keresésbe, bár nem ismerem, de gondolom eljutott arra a szintre, hogy megjelenjenek a depresszió első jelei.

Imp,

máshogy nem megy, aki keres az talál (amúgy roppant egyszerű, automatikusan jönnek a hírlevelek az e-mail címemre, azokat szoktam böngészni).
Légy kitartó, pl. nem fogom fel, hogy miért nem jelentkezel a majdnem minden évben induló fiatal diplomások foglalkoztatására induló programra (Budafok-Tétény, Budapest XXII. kerület), tökéletesen megfelelnél és legalább lenne végre pénzed is.
Amúgy lekopogom, 4 hónapig kitartottam és kerestem lelkesen és rám talált egy pöpec kis állás, egy pöpec cégnél.

Iwikó

Csipke # 2010.06.09. 07:10

Jó reggelt mindenkinek!

Imp., nekem egyre inkább az az érzésem, hogy sportot űzöl az álláskeresésből. Ha akarsz szakvizsgaidőt, akkor ne álmaid állását keresd. Tisztában vagyok azzal, hogy nehéz ezen a pályán elhelyezkedni (egyszer régen én is voltam ebben a cipőben), de azért aki keres, és dolgozni akar, az talál is, és dolgozik is. (egy ismerősöm később kezdett állást vadászni mint te, mégis talált magának jogi területen munkát - lehet, mert dolgozni akart? Nem álmai állása, de dolgozik, és ez nagyon fontos.) Bár tagadhatatlan, hogy míg nincs állásod, legalább életben tartod ezt a topikot. Csak akkor vállald fel, hogy neked ez a munkád. :)

Csipke

hunfrakk # 2010.06.08. 17:34
hunfrakk # 2010.06.08. 13:55

Impi, még hogy Asia Center :)) haha

Impossible # 2010.06.08. 13:31

Nem, ez az egész fórum poénból van, ahol kamu eseteket boncolgatunk. :D