Én meg úgy gondolnám, hogy egy iroda 7 ügyvéddel 70 ezer nettót kínált nekem, mire mondtam, hogy én 90-et szeretnék, mire az volt a válasz, hogy oké, legyen, majd ha jól dolgozom, annyi lesz... jól dolgoztam, agyon dicsérgettek... aztán egyszer csak kirúgtak. :D
Álláskereső jogászok
Imp, te lehetsz az új Al-Bundy:))
Csak Te kínaiul mondod Impiboy:-).
Sunshine after the rain.
"Ha jól olvasom, akkor ezek szerint egy érettségivel simán el lehet érni annyi pályakezdő fizut, mint egy jogi diplomával.....Nagyon-nagyon szomorú…
És félreértés ne essék, nem az érettségizetteket becsülöm le.."
Sőőőőőt....gondolom azzal tisztában vagytok, hogy olyan multik, mint az IBM, GE vagy akármelyik bruttó 250-et ajánl (kezdő!) fizuként egy recepciósnak, asszisztensnek..(ahol sokszor a diplomát meg sem követelik), "csupán" a folyékony angol a követelmény (no meg persze szám.ismeretek stb.)
Szóval szomorú, de ez a nagy büdös helyzet, el kell fogadni és sokszor nem megalázó akár ilyen munkakört is betölteni, ha nem jut más..sőt ilyen multiknál több esélyed is van feljebb lépni, az állásokat folyamatosan betöltik a saját alkalmazottjaikból.
Imp,
az uncsitesódnak üzenem, hogy egy hulye kocsog, ahogy egy egykori afrikai joghallgató mondaná, utálom az ilyen kis önző férgeket, ráadásul a saját véred...ha nem is a saját cégénél, de legalább valami haver által szerezhetne neked állást.
Iwikó
Akkor ezek szerint, ha a kínai "ócóbótban" nem ferdeszemű az elárúsító, az jó eséllyel állásnélküli jogász?:)
Egyébként vigyázz, mert nálunk "Hányáfászámlákell" bácsi, a kínai tulaj lazán kirúgta a magyar alkalmazottat három heti munka után, fizetés nélkül.
A ferdeszemű pechére a magyar alkalmazott roma származású volt, és a romagyerek az ismerőseivel (vagy 20-szal) ment vissza a pénzéért...:)
Dr. iur. X. Y. elárusító vagyok a Wang Mang cipőboltbólXD.
Sunshine after the rain.
Leg,
nem kaptam mail-t. Mi lehet az oka?
Ildi,
az a helyzet, hogy az unokatesóm gimis meg kezdő egyetemista koromban rossz híreket hallott rólam, így kialakított magában egy olyan véleményt, amely szerint nem vagyok nagy tudású, szorgalmas, kitartó és precíz. Eléggé ritkán találkoztunk, kb. évente egyszer, szóval tulajdonképpen nem ismer, de a rólam kapott hírek alapján nincs jó véleménnyel rólam. Nade bakker, abba nem gondol bele, hogy most meg kell élnem, meg időközben változik ám az ember... ráadásul nem híresztelésekre kellene adni, hanem esetleg személyesen beszélgethetne velem. Sokszor írtam neki e-mail-t, kerestem a kapcsolatot, szerettem volna jóban lenni, mégiscsak unokatestvérek vagyunk, nekem nagyon fontos a család, a rokonság. És nem érdekből. Ezt persze nehéz elhinni. De ettől függetlenül segíthetne egy ilyen eléggé kilátástalan helyzetben, csak ugye a hírnevét - ami van neki elég jó a szakmán belül - nem akarja kockáztatni azzal, hogy ilyen embert ajánl be, amilyen én vagyok őszerinte. Szóval ezt buktam. Megértem őt, de igazán adhatna esélyt arra, hogy változzon a véleménye.
Nem küldtem. Inkább felhívlak mobájlfónon. Most. LOLZ
Sunshine after the rain.
Ki vagy kapcsolvaXD.
Sunshine after the rain.
Hívlak, csak van 3 nem fogadott.
Sunshine after the rain.
Jójó, várok.
Yo sokat dumáltunkXD.
Sunshine after the rain.
Ja, majdnem egy órát. Bocs, ha feltartottalak. :)
Nem, ez nem gond:-D.
Sunshine after the rain.
Érdekes, ma olyan yo idő volt, hogy amikor a munkahelyem felé tartottam, a Boráros tér környékén már pólóban flangálhattam. És rájöttem, hogy ez hiányzott: a nyugalom, a napsütés...
Sunshine after the rain.
Én felvetném újra a Balatonos ötletet, most már igazán aktuális, kb. itt a nyár. Ráér valaki nyáron lejönni 1-2 napra? Lehet szalonnát sütni a kertben. Én szeretem, csak egyedül lenn lenni unalmas. Annyit továbbra is kérnék, hogy aki jönne, az valami szerény összeggel járuljon hozzá az életfunkcióim fenntartásához. :D Ebből már volt probléma, szóval úgy mondanám, hogy SZINTE ingyé van. :D Ha valaki esetleg ráér valamikor, szóljon.
Egyszer én írtam (egész pontosan itt: http://www.jogiforum.hu/…124.67.0.1.1 dátum:12.21 12:59) ebbe a topikba, hogy nem tartanám jó ötletnek az LSAT-szerű teszt bevezetését felvételi helyett, helyette matekot kéne. (Ezt is én írtam.)
Egy viszonylag meggyőző cikk arról, hogy mi a hátránya az LSAT tesztnek.
http://abovethelaw.com/…h-not-logic/
Kacsának sok szeretettel.
For God and Ulster
Van olyan teszt, aminek nincs hátránya? :D Egyébként mi ez, hogy jött ez most ide?
Impi, esetleg nem zárom ki júliusban. Én nem felvételit javasolnék, hanem első félévre vegyenek fel mindenkit, és legyen JAT, RJ, EAJT, MAJT stb. a rosta, lehetne mellé valami PJ meg BJ alapozás, szóval versenyvizsga.
Sunshine after the rain.
Kedves orangeman,
kommenteket olvastad?:)
azok fényében, meg az alapján, amit a cikk problémaként boncolgat, és ami alapvetően amerikai sajátosság, tehát csak abban a társadalomban bír ekként működni, nem gondolnám meggyőzőnek a cikket.
jelenleg - mint ahogy a kommentekből több is rámutat - nincs jobb jogi felvételi teszt a "piacon".
a matek annyiban rossz - bár a töri-magyar kombónál jobb lenne - hogy egészen más fajta logikát kíván, mint amire szükség van.
Kacsa11
Ha hozzászólhatok:
érdekesen hangzott ez: "a matek annyiban rossz – bár a töri-magyar kombónál jobb lenne – hogy egészen más fajta logikát kíván, mint amire szükség van."
Egy ilyen érdekelne. Matekhoz és joghoz szükséges logika összehasonlítása Kacsa tálalásában. :D Mi a különbség? Tényleg nem tudom. :D
A "töri-magyar kombónál" meg tényleg bármi jobb szerintem (is), egyiknek sincs sok köze a joghoz kifejezetten, csak kb. annyira, mint bármi máshoz. Ha nálunk anno ez lett volna a felvételi, sosem lettem volna jogász. Az akkori Pázmányos felvételi szerintem egész jó volt, a szóbeli része nem, de az írásbeli igen, ott véleménykifejtés volt, kicsit irányítottan, az nagyon feküdt is, 25-ből 23 ponty lett. :P Király voltam. :D
Leg,
ok, és hozz magaddal még egy embert, hogy ne csak elegen legyünk, hanem sokan is. :D
Kacsa elolvastam a kommenteket és ha azok tényleg úgy vannak, akkor meggyőztél.
Viszont továbbra is fenntartom, hogy egy LSAT-szerű teszt bevezetése a felvételi előkészítő iparágat dobná meg. Nagyon. (Ahol én érettségiztem a legtöbb ember járt valahová, és elég jó helyekre jutottak be. Én mondjuk nem, és mégis bejutottam az ELTÉre. Mi ebből a tanulság?
Nem tudom.)
For God and Ulster
Nincs olyan felvételi a jelenlegi középiskolai tantárgystruktúra alapján, amely megoldást adna. Így a jelenlegi rendszer is lehet egyfajta meggondolandó megoldás. Vagy az, amit lentebb mondtam.
Sunshine after the rain.
Imp,
Szvsz nincs olyan, akivel szívesen lennék együtt, kivéve azokat a JF-es kollegákat, akik vagy jönnének, vagy nemXD.
Sunshine after the rain.

kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02