Leg,
én is rájuk gondoltam.
Leg,
én is rájuk gondoltam.
Hehe, meg fog szűnni a közig-versenyvizsga! Végre.
És majdhogynem megszűnik a közszolgálati jogviszony (vagyis a köztisztviselői lét).
Lesz helyette: kormánytisztivselő.
Aki csak olyan személy lehet, akinek felsőfokú végzettsége van (mi lesz azzal a többezer értékes középfokú végzettségű középkorú szakemberrel?).
Indokolás nélkül felmenthető a kormányhivatalnok - két havi felmentési idővel.
Fantasztikus.
(ez vonatkozik pl. minisztériumokra, központi, hivatalokra - közig.hivatal, rendőrség, apeh, vpop, összes állig. szervre, nfü-re, pszáf-ra)
aki köztisztviselő marad: pl. ombudsmani hivatal, alkotmánybíróság, ogy. hivatala
Sőt, pályázat nélkül is kinevezhetőek lesznek. Valaki kinevezhetne engem is, kb. 2x annyit kapnék, mint egy ügyvédjelölt. :D
Mondjuk minden jobb országban van. Bár ez nemvalódi versenyvizsga volt.
Sunshine after the rain.
Mégegyszer számonkérni a friss diplomástól gyakorlatilag az államvizsgát semmi értelme, ez is csak egy mesterséges és tök fölösleges akadály volt a fiatalok előtt, ráadásul 20 ezerbe került.
annyiban igazad van imp, hogy egy jogásztól valóban teljesen felesleges volt még egyszer számonkérni ezeket a dolgokat. De a közigben nem csak jogászok dolgoznak, rengeteg olyan ember van, akinek lövése sincs azokról a dolgokról, amiket a versenyvizsga anyag tartalmaz. Szerintem nem hülyeség egy ilyen, de a mentesítési feltételeket jobban át kellett volna gondolni.
jogászoktól versenyvizsgát kérni tényleg baromság volt
(elég a közig/jogi szakvizsga nekik)
viszont a többiektől lehetne kérni (pl. kommunikációs szakos HR-es kislánytól)
*
elég "durva", hogy eltörlik a pályáztatást
ez azt jelenti, hogy nem lesz meghirdetve egy álláshely sem
eddig legalább a látszat megvolt a versenyre - most az is elvész
*
köztisztviselők, közalkalmazottak esetén talán megmarad a pályázatatás - csak kormánytisztviselők esetén szűnik meg...
Állásbörzén még mindig hirdet olyan iroda, amelyiknél már betöltötték az állást. Ennyit a tisztességes eljárásról. :D
Egy ügyvédi iroda hirdetésében olvastam:
"Követelmény: ész, szorgalom, becsület"
Bort, búzát, békességet. És no comment. :DDD
Melyik követelményt érezted a magadénak?
Marci,
sajnálom, hogy neked nem szúr szemet ez a megfogalmazás. Nekem bizsereg a tenyerem. :D
Akkor mosd meg gyorsan, mert összekened a billentyűket....
Marci,
nem vagyok vevő a piszkálódásra, keress más játszótársat. Szia.
Játszik veled a követelmény.....!
ne legyetek ilyenek, mert fel lesztek jelentve betörésért meg gyilkosságért!
Ildi,
köszi az e-mail-t, aranyos vagy. :)
Puszi :D
bajusz,
gyilkosság nincs, emberölésnek hívják. :D
http://www.expressz.hu/…es-20864856/
így is lehet pénzt keresni, bajussz akarsz hajat vágatni? :))
Iwikó
Imp ha ezt előbb tudja!XD Bajussz egy hosszú hajú headbanger, nahár nahát...XD.
Sunshine after the rain.
nahár=nahát
Sunshine after the rain.
Ildi, benned azér van kitartás, nem semmi. Én már undorodom nézni a hirdetéseket. :P A ruhaboltba mégse jelentkeztem, nehogy eladják a szerveimet. Hallottál már az Asia Center-ről? Oda ne menj vásárolni! Lehet, hogy nem igaz, de lehet, hogy igaz.

kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02