nem nő vagyok,nehogy elkezdj rám is hajtani :DDD
a nickemből gondoltad?
Álláskereső jogászok
Van ahol manapság egy állásinterjú úgy működik, mint egy polgári jog szakvizsga, kérdezőbizottság van, és a Ptk-t kérdezik ki, vagy jogi feladatokat adnak?
A mi cégünknél az állásinterjúk első körét (függetlenül attól, hogy a delikvens melyik szakterületre jelentkezik) egy HR manager (leánykori nevén: munkaügyes) végzi, akit baromira nem érdekel az illető szaktudása, hanem azt nézi meg, hogy a jelentkező egyáltalán rendelkezik-e a hirdetésben meghatározott feltételekkel (manapság ugyanis nagy divat, hogy pl. jogtanácsosi posztra szakvizsga nélkül jelentkeznek, stb.), és lefolytat egy beszélgetést, meg kitöltet valami tesztet, amely alapján állítólag nagy biztonsággal el lehet dönteni, hogy az illető úgymond képes-e csapatban dolgozni, illetve mennyire okvetetlenkedő, okoskodó, visszapofázó, összeférhetetlen, mennyire gondolja komolyan, hogy nálunk akar dolgozni, vagy csak "brahijelentkező", stb.
Na a jelentkezők kb. 70-80%-át ez a munkaügyes szórja ki, úgy, hogy a jelölt nem is találkozik a vezető jogtanácsossal.
A második rosta a leendő főnökkel való beszélgetés, de ő sem "vizsgáztat", hanem a jelölt szakmai előéletéről, gyakorlatáról, elképzeléseiről, stb. beszélget el a jelentkezővel.
Szakmailag akkor "vizsgázik" a kolléga, amikor felvették (erre van a próbaidő).
Van, nem is kevés, de azt én nem nevezném "jogi feladat"-nak, hogy "mi a veszélyes üzemi felelősség?". Az le van írva a Ptk.-ban.
Kedves fórumozók!
Arról szeretnék érdeklődni, hogy tud-e valaki valamilyen információt, hogy ügyészségi fogalmazói pályázatok esetén a személyes meghallgatáson milyen kérdéseket tesznek fel? Úgy hallottam szakmai dolgokkal nem foglalkoznak, igaz ez? Kérem, ha volt már valaki ilyen interjún, írjon pár sort!
Köszönettel: ius18
nem teljesen igaz
nálam volt 2 szakmai kérdés is (jogos védelemmel kapcs. jogeset, mert abból írtam első évf.dolgozatomat)
de érdemben nem volt jelentősége
csak az számít, hogy ismer-e legfőbb ügyész helyettes
(vagyis, hogy pl. neki írtad-e szakdolgozatot - - ha igen, fel vagy véve - ez tény)
Ezt a balázs és holló irodát valóságos IQ-fighterek vezetik, ehhez képest ezt írják hirdetésbe (nem érti):
Előny: "ELTE vagy PTE nappali tagozatán szerzett legalább cum laude diploma"
A nő még MENSA-tag is...(150 IQ felett lehet tag)... (???)
Az nem jelenti, hogy valaki világesze.
Sunshine after the rain.
Béla is az! :-)))
Csak voltam. De ha nem hülyültem el nagyon, akkor ma is felvennének.
Azt tudni kell, hogy ez a 150+ IQ a pszichológusok által hazsnált standardizált teszten kb. 135-140-nek felel meg.
Az öcsémnek 130 feletti. Most én akkor vagy nagyon okos vagyok, vagy nagyon hülye. :D Nem merem leméretni. :DD
És azt is tudni kéne, hogy kb. 30-féle (típusú)tesztet kéne kitölteni, hogy az az alapján kapott átlag alapján egy (pillanatnyi) átlagot kapjunk.
"Nem merem leméretni. :DD"
Lehet, hogy a normál mérce hozzád nem is elég, és mindegy, hogy midet mérikXD. Te magad vagy a mérték (megalolz).
Sunshine after the rain.
alapján egy (pillanatnyi) átlagot kapjunk=alapján egy (pillanatnyi) ÉRTÉKET kapjunk.
Sunshine after the rain.
"Az öcsémnek 130 feletti."
Akkor ő az az intelligens testépítő, akinek egy szép, gazdag, és árva nőt kell elvennie, és akkor minden együtt vanXD.
Sunshine after the rain.
Szörnyű ma a pályakezdő jogászok élete. Nekem már a szakvizsgám is meglehetne. 2005-ben végeztem és azóta sem tudtam sehol sem jogászként elhelyezkedni, de még normális "fehérgalléros" munkahelyen sem. Csak fizikai, alkalmi munkákat kapok öt éve és azt is csak nagyon ritkán. Nyaranta eddig napszámba jártam, de most már oda se tudok menni (persze ilyenkor el kell titkolni a diplomámat és azt kell sokszor mondanom, hogy 8 osztályt végeztem). Az elmúlt néhány hónapban dolgoztam, persze betanított munkásként, szalag mellett egy gyárban. De voltam már építkezésen is segédmunkás. Nagyon szenvedek már ettől. Hiszen 2005-ben summa cum laude minősítéssel végeztem a jogon és a leckekönyvemben csak ötösök vannak. Ezen kívül angol, német és orosz nyelvből felsőfokú nyelvvizsgával rendelkezek. TDK-ban is részt vettem és semmi.
Sok végzett jogászt ismerek, akik még régebb óta keresnek állást (én is minden létező helyre beadtam) és csak nagyon jó esetben segédmunka van (ha a dr-t letagadják).
Ráadásul úgy tudom, hogy ebben az évben a közigazgatásban 0 azaz nulla embert fognak felvenni és egyetlen álláspályázat sem lesz
Gaius komolyan mondod, hogy 5 évvel az egyetem után, 3 idegen nyelv felsőfokú ismeretével, summa cum laude végzettséggel nem találtál még munkát magadnak? Ilyen háttérrel nemzetközi ügyvédi irodában is könnyen találnál munkát magadnak. Kiváncsi lennék, hogy mi miatt nem vesznek fel, mert ezt kissé furcsának tartom.
Gaius claudicans.
Sunshine after the rain.
És hol tetszett végezni?
Sunshine after the rain.
Gaius csak ironizál, viccelődik, lódít, mesél.
Igen sajnos, már nagyon szomorú vagyok. Most a legpiszkosabb munkát is elvállalnám. Ezen nyáron -remélem, hogy az ismerősöm el tudja intézni, hogy elmehessek kukoricát címerezni, de hát ugye -ebben a gazdasági helyzetben - hatalmas a túljelentkezés erre a munkára is.
Hát ezen még én is csodálkozom. :)
Melyik nyelvet beszélik a világon a legtöbben?
- kínai mandarin
- arab
- hindi
- angol
- spanyol
- bengáli
- portugál
- orosz
- japán
- német
- koreai
- francia