Álláskereső jogászok

Legislator # 2010.04.21. 05:45

Ma már az is csoda, hogy egy egyetem elismeri, hogy vannak hivatalos tankönyvei:-D. Az ELTE-n az egyik legfélelmetesebbnek tartott polgári jogi (záró)vizsgáztató (szvsz. korrekt) kedvence a zálogjog. Aki azt húzza, halott ember:-D. Egyébként ilyet nem helyes kérdezni hallgatótól, hogy mit szeret. Ugyanis ez irreleváns. Egyébként hatalmas loser, aki olyat mond, hogy nem szereti. Ugyanis többnyire az oktatók szükségképpen azt hiszik, hogy amit a hallgatók nem szeretnek, azt nem is tudják (ez gyakran igaz, de nem feltétlenül).

Sunshine after the rain.

Impossible # 2010.04.20. 22:50

Ja és csak összehasonlításképpen: a nálunk hivatalos tankönyv pedig olyan 2 (azaz kettő) oldalt ír róla kb.

Impossible # 2010.04.20. 22:48

Tattay - elmondása szerint (meg mások szerint is) - mindig azzal kezdi a mondókáját vizsgán, ha a hallgató zálogjogos tételt húz: szereti a zálogjogot? És azt a választ szokta kapni, hogy nem. Landi pedig azt mesélte, hogy aki álomvizsgán zálogjogot húzott, az mind megbukott, ő még embert nem látott átmenni zálogjogos tétellel.

Szerintem csupán az a probléma vele, hogy a tankönyvek sem írják le rendesen, és talán a tanárok egy része sem érti teljesen, úgyhogy megint az van, hogy nem a hallgatókon kellene csodálkozni.

Amúgy én pont azzal kezdtem a készülést, az egyik (nálunk nem hivatalos) tankönyv írt róla kb. 50 oldalt, az egészen érthető is volt, de napjaim mentek rá, aztán hagytam az egészet a francba. :D

Legislator # 2010.04.20. 20:32

"vadállatok, madarak, és halak, elfogatván, elkezdenek a tieddé válni."

latinizmus. Ugyan erre az esetre nem pásszol, de azáltal, hogy elhatároztam, hogy a tied lesz a könyv, én érzelmileg 'elengedem' (igazság szerint tán egyszer lapoztam bele), és lassan a tied lesz. Olyan, mint Cheshire-Cat mosolya. De az is lehet, hogy nem. Filozofikus vagyok.

Sunshine after the rain.

Kacsa1111 # 2010.04.20. 20:23

Kedves Legislator,

köszönöm szépen...hogy érted, hogy elkezdett a "tiéddé válni"?:)

Kacsa11

Legislator # 2010.04.20. 20:16

A zálogjog Kátsa Mester kedvence.

(Szolgálati közlemény: Yo, Kacs! Van egy cool kis magyar zálogjogtörténeti különlenyomatom 1945 előttről. Már elkezdett a tieddé válni, szóval, ha összefutunk, akkor majd tradálom feléd:-D.)

Sunshine after the rain.

Impossible # 2010.04.20. 17:37

Mert az érdekes. A zálogjog fajtái meg nem. :D

Legislator # 2010.04.20. 16:26

Miért akarsz pszichomókus lenni?

Sunshine after the rain.

Impossible # 2010.04.20. 16:15

Egyébként ha azt csinálnám, amit szeretek, akkor pszichológus lennék, meg vitorlázó.

Legislator # 2010.04.20. 15:48

Kacsáznék?XD

Sunshine after the rain.

Impossible # 2010.04.20. 15:23

Ez most olyan kacsás beszólás volt. :P

Legislator # 2010.04.20. 15:17

A másik is hasznos, csak nem Neked:-D.

Sunshine after the rain.

pazs # 2010.04.20. 14:41

lehet, hogy a jogtanácsos vagy az összes jogtanácsos egyszerre hagyja el a céget és azért keresnek most valakit. Vagy ő lesz a vezető jogtanácsos, de ezt a fontos tényt kifelejtették a hirdetésből.
Egyébként egyetértek, aki a MÁV jogtanácsosa akar lenni, az tényleg bátor és/vagy szerencsétlen... mondjuk kihívás, az biztos :)

Impossible # 2010.04.20. 14:30

Leg,

ja ok, azt hittem, hogy a "mit akarsz öcsém" rész a fórumon található cikkhez kapcsolódott. :D Amúgy ja, én is az Unternehmensrecht-et gondolom hasznosabbnak.

Kovács_Béla_Sándor # 2010.04.20. 14:26

Mert a leírás olyan, mintha mindent egyedül ennek a szerencsétlennek kellene csinálnia, nincs viszont ott, hogy lenne főnöke, sőt előny a vezetői tapasztalat. Gondolom, ő lenne a főnöke egy tucatnyi jogi előadónak.

Legislator # 2010.04.20. 14:25

Internationale und Europäische Verwaltung

Sunshine after the rain.

Impossible # 2010.04.20. 14:24

Bocs, hogy belepofázom, de szerintem oda szokták írni, hogy hány fő (szal ha nem írják oda, akkor egyet akarnak felvenni valszeg). Persze ettől még nyilván van nekik több, csak nincs szükség többre jelenleg. Így kellően árnyaltak voltunk szvsz. :D

Kacsa1111 # 2010.04.20. 14:08

Kedves kbs,

miből gondolod, hogy csak egy?

Kacsa11

Kovács_Béla_Sándor # 2010.04.20. 13:31

Vannak igényeik. :)
Egyébként komolyan azt akarják mondani, hogy a MÁV Zrt-nek egy, azaz egy darab jogtanácsosa van (lesz)?

Ildikóka82 # 2010.04.20. 13:07

itt egy hirdetés a "bátrabbaknak"

http://www.cvonline.hu/…d257308.html

:)

Iwikó

Impossible # 2010.04.19. 08:19

"Mit akarsz te a nemzetközi közigazgatással, meg az EU közigazgatással, öcsém?:-D"

Én??? Semmit. Vagyis de, egyvalamit mégiscsak akarok vele: elkerülni. :D Méghozzá jó nagy ívben. :D

De ez hogy jött ide? Ez szerintem olyan jogelméletes ízű cikk, azokat meg szeretem.

Legislator # 2010.04.19. 07:43

Mit akarsz te a nemzetközi közigazgatással, meg az EU közigazgatással, öcsém?:-D

Az idézet meg Samu Mihály-hatást tükröz.

Sunshine after the rain.

Impossible # 2010.04.18. 13:33

Ja itt van hozzá a link:

http://www.jogiforum.hu/publikaciok/269

Impossible # 2010.04.18. 13:31

Tök jó kis dolgozat lehet ez, fenn van fórumon (még a címe is szép):

„Hiszen a jogászi munka nem csupán az értelem, intellektus, hanem a jellem, karakter szférájába tartozó követelményeket is támaszt mûvelõivel szemben. Nem csupán megtanulható ismeretekre, gyakorlatban elsajátítható rutinra épül, hanem legszorosabban összefügg az ember személyiségének olyan összetevõivel, amelynek összességét, az erkölcsi értékítéletet is magában foglaló, jogászi éthosz fogalmával fejeznek ki.”

(Törvénybe zárt identitás, avagy a jogászi éthosz Demeter Gellért Zsolt)

Impossible # 2010.04.18. 11:57

Melyik specializációnak lehet több hasznát venni?

Internationales Unternehmensrecht

Internationale und Europäische Verwaltung

Nehogy azt mondd, hogy attól függ, mit akarok. :D