Gaius81
Bocsánat, de én ezt nem akarom elhinni.
Summa, ráadásul 3 felsőfokú. Amiből egy orosz felső, nah ez a nyelv aranyat ér manapság...
Gaius81
Bocsánat, de én ezt nem akarom elhinni.
Summa, ráadásul 3 felsőfokú. Amiből egy orosz felső, nah ez a nyelv aranyat ér manapság...
aki ilyen előélettel nem talál munkát, az egy bal&#@>
Bevallom csak angol és német középfokú van nekem, de azért angol szaknyelvet is viszonylag jól beszélem. De munka sajnos nincs a jogászoknak. Szerintem a végzett jogászok 99 % pályaelhagyó lesz a most végzetteknek.
Tehát már csak kettő, és az se felsőfokú. Még két nap, és kiderül, hogy a diploma sem summa cum laude, esetleg nem is jogi.
Amikor másfél éve jelöltet kerestünk, egyszerűen nem volt jelentkező. Pedig annyit itt is lehet keresni mint a napszámmal, és a gyakorlati időbe is beleszámít.
"Tehát már csak kettő, és az se felsőfokú. Még két nap, és kiderül, hogy a diploma sem summa cum laude, esetleg nem is jogi."
És nem 2005-ös hanem 2010-es, az öt év munkakeresés meg 5 nap...
"Amikor másfél éve jelöltet kerestünk, egyszerűen nem volt jelentkező. Pedig annyit itt is lehet keresni mint a napszámmal, és a gyakorlati időbe is beleszámít."
Egyáltalán nem volt jelentkező, vagy nem volt olyan jelentkező, aki megfelelt volna a feltételeknek?
Nem jelentkezett olyan, aki jelölt lehetett volna, végül felvettünk egy kollégát, akinek akkor még a nyelvvizsga hiánya miatt nem adták ki a diplomáját.
Aki meg tudja azt tenni, hogy netto 90000 forintért dolgozzon, az talál előbb utóbb jelölti állást vidéken is.
Most sztem valóban nehéz jó állást találni. Bár 90 ezer nettóért inkább megyek szart lapátolni, mint ügyvédi irodába dolgozni:))) Aki ennyiért jogi munkát vállal, az köpje le saját magát én aszondom...
Sajnos nincs állás. Betanított munkához meg nem veszik fel az embert jogi végzettséggel, mert azt mondják, hogy túlképzett. Ezért nekem persze le kell tagadnom az állásinterjún és még színészkednem is kell, hogy tényleg elhiggyék, hogy csak 8 általánost végeztem. Most is mit írjak az önéletrajzomba a kukoricacímerezéshez?
Kedves bandeeraz,
amikor kb. 2 éve a gürizés minimálbérért topikban én fogalmaztam meg hasonló gondolatot, akkor engem köptek le virtuálisan...:)
kiváncsi vagyok veled mi lesz...:)))
Kacsa11
Kedves Gaius81
"Betanított munkához meg nem veszik fel az embert jogi végzettséggel, mert azt mondják, hogy túlképzett. Ezért nekem persze le kell tagadnom az állásinterjún és még színészkednem is kell, hogy tényleg elhiggyék, hogy csak 8 általánost végeztem. Most is mit írjak az önéletrajzomba a kukoricacímerezéshez?"
ezek alapján csak annyit mondhatok: írd nyugodtan, hogy címeres ökör vagy, ez elég lesz...
Amúgy szerintem a most végezett pályakezdő jogászokból kb. 5-10 fog tudni elhelyezkedni ebben az évben. Az összes álláshirdetés ugyanis országosan (!) kb. ennyi. A legtöbb helyre meg kezdőt nem vesznek fel, mert minimum 5 éves gyakorlat kell már mindenhova. Szóval hány %-os lesz a jogász munkanélküliség? A 4000-5000 végezettből jó ha 20-nak lesz állása. Esetleg még néhány el fog tudni helyezkedni más értelmiségi állásban a munkapiacon. De sajnos a legtöbb helyen, ahol feltétel a "sima" diploma, a jogi diploma szart sem ér. Ilyenkor mindig azt kérdezik, hogy a jogász mihez ért?
Én azt köpöm le virtuálisan, aki megvet más, dolgozó embereket. Mellesleg aki jogászként jogászi munkát vállal a Kjt vagy Ktv hatálya alatt, kb nettó 90,000-t visz haza.
Gaius81, melyik iskolában oktatják ezt a látásmódot?
Gaius, falun ez úgy megy, hogy amikor van valami idénymunka (kapálás, krumpliszedés, kukoricacímerezés, almaszedés, stb. stb.), akkor a termelő szól a helybeliek közül azoknak, akikról tudja, hogy ilyet vállalnak, hogy tudnak-e jönni ettől eddig, ill. hogy hány embert tudnak hozni.
Ezt csak onnan tudom, mert anyósom nyugdíj mellett hosszú évek óta vállal ilyen mezőgazdasági idénymunkákat, és elég jó pénzeket kap érte.
De egyszer testmozgás gyanánt mi is elmentünk vele almát szedni a szintén jogvégzett feleséggemmel, a tulajt baromira nem érdekelte, hogy milyen végzettségünk van, nem kellett letagadni semmit.
Szóval elárulom, hogy ne aggódj, ilyen munkáknál nincs állásinterjú és önéletrajzot sem kérnek...
(Ill. az állásinterjú: "Látott már krumplit/almát?" "Igen" "Akkor jöhet":)))))
Egyébként meg a Mekibe folyamatosan keresnek kiszolgálót, asszem ott még érettségit is kérnek..
Ja egyébként csak itt a Fórumon ebben a pillanatban is vagy 20 álláshirdetés van fenn, mind kezdő jogászoknak való. Nem mondom, hogy ezek "csodaállások", de amit alább írsz, az vicc.
Kedves banderaz,
a 90 nettó jelöltnek egészen jó fizetésnek számít, a legtöbb helyen ennyit sem adnak.
"A 4000–5000 végezettből jó ha 20-nak lesz állása."
4-5000 végzett? Hogyan jön ki ennyi?
Egy egyetem honlapján találtam, hogy idén 132 ember kap diplomát. Ebbe valószínűleg bele tartozik a levelezős és a nappalis is.
Ha ezt még beszorzom 8-cal, akkor nagyjából 1000 jön ki.
Persze az ELTE-n többen végeznek, a többi egyetemnél nem találtam infót, de szerintem nagyjából 2000 lehet za idén végzettek száma... Lehet sokat is mondtam...
Kedves nanten,
Gaius írása úgy baromság, ahogy van, én a helyedben nem is reagálnék erre, de te tudod. Esetleg nem kellene hazudoznia, és akkor lehetne neki segíteni. Amíg erre rá nem jön, kár a gőzért.
Gaius81, te nem írtál ide egy másik néven? (Reménytelenség...vagy valami hasonló).
Sunshine after the rain.
Kedves Impossible!
Igazából a miért érdekelne engem. Miért jön ide valaki hazudozni? Nem tudok rájönni.
Miért jó neki rossz fényben feltüntetni a jogász szakmát?
Igazából arra gondoltam, hogy egy felvételiző direkt rossz színben tünteti fel az egészet, hogy minél kevesebben jelöljék meg, ettől várva az esetleges pontcsökkenést. Láttam már ilyet, de itt nem ez lenne a gond, mert jelölni már rég nem lehet, a sorrendmódosítás is lejárt már egy napja.
Ennyire én meg nem unatkoznék, hogy fórumokra járjak anonym módon hazudozni.
A világ tele van kamuval. Szelektálni kell, különben magával sodor; nem kell mindennel foglalkozni, mert egyrészt felesleges, másrész beleőrülsz.
Sziasztok!
Jelenleg ME-n vok első éves gazdász. Szeretnék még egy szakmát mellette elvégezni a jövőben.
A jogi területet gondoltam. A véleményeteket szeretném kikérni. Mennyire ismernek el egy TB-szakügyintézői tanfolyamot vagy egy jogi aszisztens képzést? Vagy inkább a jogi végzettségű diplomásokat veszik fel jobban a különböző állásokra?
Előre is köszi: Dia
Klaudia
Szia!
Ezek ugyebár OKJ-s képzések - melyek értéke nem túl magas, miközben nem könnyű elvégezni őket (nekem is van ilyen...)
Egy munkáltató inkább jogászt alkalmaz, mint jogi asszisztenst - nem kell több fizetést adni a jogásznak...
TB-t viszont senki nem kedveli, nem is nagyon ismeri részleteket - az szerintem hasznosabb képzés; nagy szükség van rá stb.

kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02