Dia!
Ha már ott vagy a ME-en nappalis, akkor érdemes a jogi karra beiratkozni levelezőre. Párhuzamosan el tudod végezni a kettőt. Sokan csimálják. Ez a legtuttibb.
Álláskereső jogászok
Pingvinek Madagaszkárról
Ilyen melóhoz szerintem el is lehet várni a versenyképes fizetést(ha ez nem nettó 120at jelent).
www.klaw.hu - Jogról, érthetöen.
https://www.facebook.com/kovacslaw/
a Colas jó cég, ismerem nagyjából
a fizetés kb. 250 ezer nettó lehet
Ismerem az egyik igazgatót, csak nem tudok angolul, és nincs 1-2 éves gyakorlatom...
szakvizsgaidőbe vajon beleszámít?
Viszont azt nem értem, hogy miért kell 1-2 év szakmai gyakorlat és felsőfokú jogi végzettség, ha zömében titkárnői feladatok vannak -legalábbis nekem úgy tűnik hogy a jogi igazgató mellé kell mindenes rabszolga.
www.klaw.hu - Jogról, érthetöen.
https://www.facebook.com/kovacslaw/
Ha van kapcsolatod, akkor baromira tök mindegy, hogy tudsz-e nyelvet és van-e gyakorlatod, az csak olyanoknál számít, akik az utcáról jönnek...
A régi cégemnél egyszer jogtanácsosi posztra hirdettek, szakvizsgával, öt éves szakmai gyakorlattal, stb. Aztán az igazgató felvett egy harmadéves levelezős joghallgatót, és közölte, hogy az már majdnem olyan, mintha végzett jogtanácsos lenne, tökéletesen megfelel....
A gyerek végül is jó fej volt, egyszer kibökte, hogy ő az igazgató feleségének az unokaöccse, aztán amikor meglátta a cég hirdetését, szólt a nénikéjének, hogy ez az állás neki is jó lenne....
ezeket nem érteni kell, hanem megérteni :D
Azért írnak elő ilyen munkához is jogi végzettséget, mert tudják, hogy ilyen munkára is fognak kapni végzett jogászt. (Mint ahogy telefonfelvételre, iratkezelésre és szendvicsgyártásra is lehet végzett jogászt találni, és még olcsóbb is, mint egy profi titkárnő.)
Pont a napokban hallottam a rádióban, hogy a jelenleg is tömegesen jelentkező joghallgatóknak ezerszer elmondják, hogy mire végeznek, 60-70%-uk nem fog tudni a szakmában elhelyezkedni. Az úr szerint egyáltalán nem lesz meglepő, ha néhány év múlva akár egy kőműves segédmunkás is doktorként fog bemutatkozni.....
Pedig néhány éve valamelyik szadeszes főokos odanyilatkozta, hogy nincs szükség semmifajta adminisztratív korlátozásra, majd a piac szabályozza ezt is. Úgy tűnik ebben sem volt igazuk....
"Pont a napokban hallottam a rádióban, hogy a jelenleg is tömegesen jelentkező joghallgatóknak ezerszer elmondják, hogy mire végeznek, 60–70%-uk nem fog tudni a szakmában elhelyezkedni."
Nem ezerszer elmondnai kellene, hanem ezerszeresére megnövelni az oktatás színvonalát, azt persze nekik nem éri meg, tehát akkor nem is.
kérdés: kinek érdeke az oktatás színvonalának növelése?
válasz: a hallgatóké.
az nem számít...
Magyarország, én így szeretlek! :D
"60–70%-uk nem fog tudni a szakmában elhelyezkedni" - ha ez igaz, akkor nem értem, hogy a nagynénémnél miért nem jelentkezik senki ügyvédjelölti állásra egy balatonparti városban. Igaz, nem Budapest, de nem élhet mindenki Budapesten. Hol lehet a frissen végzetteket elérni?
Egy részüket itt.
hol hirdet a nagynéni? nem mintha aktuális lenne nekem, de ha az lesz, szeretném tudni, hol kell keresni. valami azt súgja, az internetes e-mailos hirdetések nem célravezetőek (én így semmit nem haladtam előre)
A nagynénéd mennyit fizetne a jelöltjének?
Ezt csak azért kérdezem, mert egy nemrégiben végzett ismerősöm elszegődött egy egyéni ügyvéd mellé jelöltnek, ahol cca. 10 órás munkáért annyit kap nettőban, hogy ha a szülei nem támogatnák, akkor a híd alatt lakhatna és úgy hó közepe felé éhenhalna....
Adjon fel a nagynénéd egy hirdetést, hogy "jelöltet keresek, a fizetés nettó 150.000 Ft", tolongani fognak nála. (Mondjuk még ez is nevetségesen alacsony fizetés egy egyetemet végzett, doktorált embernek, de mégis...)
Istenem, pedig milyen büszke voltam a 130e nettó kezdő jelölti fizumra :)
A 10 órás meló alatt ugye napi 10 órát értesz? Mert heti vagy havi tíz óráért nem gáz :)
Napi...:)
A 130.000 sem rossz, szerintem sok jelölt elfogadná.
Nekem 4.200 volt a kezdőm, persze akkor még nem volt olyan, hogy nettó meg bruttó, és simán meg is lehetett élni belőle...csak aztán 90 után az árak pillanatok alatt elérték az osztrák színvonalat, a bérek meg maradtak az albánon.:)) vagy inkább :((
Impi: szarból nem lehet várat építeni.
Sunshine after the rain.
Kedves hansi,
szólnál az érdekemben pár jó szót a nagynénédnek? :) Én nagyon szívesen pályáznék hozzá, pont Balatonnál van telkünk, még közel is lenne.

kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02