Álláskereső jogászok

Egyjogász # 2010.04.09. 16:40

"Jogi és folyamatszervező" ???

Olyan munkakört ismerek, hogy "folyamatszervező", de a "Jogi" az mit csinál??

Nem Jógi akart az lenni???:)))

De ha úgy írják, hogy "Jogi- és folyamatszervező", akkor sem tudom, hogy a "jogiszervezőnek" mi lenne a dolga.

De biztosan jó munkahely lehet, a Jógi első dolga lehetne pl. kioktatni a helyieket, hogyan kell egy munkakör megnevezését Jógilag korrekten meghatározni....

Legislator # 2010.04.09. 15:56

plusz csak akkor vehetsz, ha azonnal fizetsz

Sunshine after the rain.

Legislator # 2010.04.09. 15:55

nem szeretnék szétütött állkapoccsal távozni...

Sunshine after the rain.

Impossible # 2010.04.09. 14:34

Leg,

szerintem vegyél árverésen, állítólag olcsón lehet. Én is csinálnám, csak nem merem. :D Egyébként mostanában venni éri meg nagyon, pont hogy marhára lezuhantak az ingatlanárak. Pár év múlva állítólag megin fellendül a lakáspiac, és drágábbak lesznek. Mostanában eladni szar, venni jó.

De, Feri.

Legislator # 2010.04.09. 14:23

nem Ferenc a neve?

Sunshine after the rain.

Legislator # 2010.04.09. 14:23

:-D, az sem kis dolog a mai ingatlanárak mellett...

Sunshine after the rain.

Impossible # 2010.04.09. 14:19

Most hallottam egy rádión egy ismert közéleti személyiség (lol) hangjával. Lárifári. :D Tényleg be kellene vezetni a pszichológiai alkalmassági vizsgálatot. :D Budai levegőt szívok. :D

Legislator # 2010.04.09. 14:05

Mit szívsz amúgy?:-D

Sunshine after the rain.

Impossible # 2010.04.09. 14:02

"Magyarországon lárifári hangulat van." :DDDDDDDDDD

Legislator # 2010.04.09. 08:31

Hahaha:-D

Sunshine after the rain.

Impossible # 2010.04.09. 08:21

Sörberendezzükné? :D

Legislator # 2010.04.09. 08:05

Szia, Impiboy!

Lehet, hogy a reménybeli munkaadó egy másfél mázsás, bibircsókos orrú, élemedett asszonyság, aki csak arra tud élvezni, ha szépfiúkat korbácsütésekkel öszTÖKélhet ámítőgépes (és jogi) munkára, szóval szerintem szado-mazo előnyben:-D.

Sunshine after the rain.

Impossible # 2010.04.09. 07:38

Szia Ildi, Szia Leg!

"Jelen álláshirdetés feladója kilétét nem fedte fel."

Vajon miért?

Legislator # 2010.04.09. 07:36

Imp, ez Neked való, gép mellett kell ülni, plusz jogásznak is kell lenniXD.

Sunshine after the rain.

Ildikóka82 # 2010.04.09. 07:21

kockák figyelem!:))

http://www.jobmonitor.hu/index.php?…

Iwikó

bajussz # 2010.03.24. 09:38

az jobban tetszik, de nem az igazi:)
max 50-60 kmre vállalnék melót, onnan még haza lehet járni naponta

Kacsa1111 # 2010.03.24. 09:15

Kedves bajussz,

akkor költözz budára:)))

Kacsa11

bajussz # 2010.03.24. 06:53

Imp, ha ez a véleményed, miért nem hagyod az egész jelölt dolgot a fenébe?

Annyi meló van, főleg Bp-en, ahogy nézegetem az állás-oldalakat, hogy biztos van olyan, amihez még értesz.
Ha ott dolgoznék, másfélszer ennyit keresnék, csak nekem pest az büdös.

Impossible # 2010.03.23. 22:51

Kedves tanárúr,

vigasz akkor lenne, ha lenne munkahely, még az sincs. Meg nem az a baj, hogy sokat kell dolgozni, hanem hogy hogyan bánnak az emberrel: ha kihasználhatják, ki is használják, nincs önkorlátozás, azoknak pedig szégyellniük kellene magukat, akik arra való hivatkozással, hogy az egyetem elvégzése utáni kötelező 3 év gyakornoki idő még tanulóidő, és tényleges hasznot a jelölt még keveset hajt, minimálbért vagy annál alig többet ajánlanak fel versenyképes fizetés elnevezés alatt, és mivel még ezekre a helyekre is tömegével tódulnak a jelentkezők, a felviteliztetők bármit megengednek maguknak, olyan stílust, hogy még én is csak tátom a szám, hogy ez most komoly-e. Ez a nagy átlagra igaz lehet, már elég sok helyen jártam, és sehol sem voltak udvariasak, csak próbálták megjátszani. Hiába szólít "uram"-nak egy utolsó paraszt, a "tisztelt kollegám" pedig csak üres illem, mögötte semmiféle tisztelet nincs, ami a viselkedésből nagyon jól látható. Tanárúr idejében (hát most bocsánat, hogy így mondom :D ) gondolom még tudtak viselkedni, a mai ügyvédek nagy része nem tud. Az ügyvéd nagyapámról például el tudom képzelni, hogy valóban tisztelhette a kollegáját, nemcsak a szavak szintjén.

Grád András # 2010.03.23. 21:29

"Már előre érzem, nemsokára betéved ide kácsa vagy a rég látott tanárúr, és elmondják, nem olyan szörnyű az az ügyvédjelöltség, és vannak nagyon jó magyar irodák is."

A rég látott tanárúr attól réglátott, hogy napi 12-14 órákat dolgozik, és nem marad ideje Impekkel polemizálni. :-) De ettől függetlenül tényleg nem minden a rabszolgaságról szól. Mellesleg a világon sehol nem egy kéjmámor pályakezdőnek lenni, visszaemlékezve boldogult kezdő bírósági fogalmazó múltamra, iszonyat mennyiségű vétív, statlap és jegyzőkönyv van mögöttem. Talán írtam már valahol, amit apám mondott nekem ennyi idős koromban, amikor én is ugyanígy panaszkodtam: Az ember 35 éves koráig dolgozik a nevéért, és onnantól a neve dolgozik érte. Ma már, a life-long-learning korában ez már nem 100%-ig igaz, de még mindig sokban. Tudom, szerény vigasz, de mégis vigasz! :-)

dr. Grád Andrásügyvéd - egyetemi tanár1137 Budapest, Szent István krt. 12. I. 5.06-30-280-1846www.kapcsolattartas.hu

Impossible # 2010.03.23. 20:48

kbs,

megválaszolnád a kérdésemet a másik topicban? :) DE szólj, ha már azért nem válaszolsz, mert túl sokat kérdezek, nem akarok kellemetlen lenni. (Vagy ezen már túl vagyunk? :D )

Kovács_Béla_Sándor # 2010.03.23. 17:39

Mintha a aszakvizsga mentesítene.
De a kérdés akkor is jogos. Az alkotmányjog-közig szigorlat és záróvizsga miért nem elég?

Egyjogász # 2010.03.23. 17:21

Azt esetleg tudja valamelyikőtök, hogy mi a logikája annak, hogy egy jogi egyetemet végzett és jogi szakvizsgával (amelynek része az alkotmányjog, közig. jog, stb .) rendelkező jogásznak miért kell "versenyvizsgát" tennie, ha a közigazgatásba akar menni dolgozni???

(Nem a jogszabály érdekel, azt ismerem, csak nem értem....)

dr.KTK (törölt felhasználó) # 2010.03.23. 15:30

ami azt illeti nem voltam annyira az alján...
csak arra mondom, hogy a közigben sem mindenki lógatja és vakargatja, ahogyan vannak olyan ügyvédek is akik megdolgoznak a pénzükért...és mindkét csapatban vannak ló"herék".

Impossible # 2010.03.23. 14:42

ktk,

nyilván azért, mert az alján vagy a gépezetnek. Ott nem vadászgatni kell.