HARVARD posztgraduális képzés (LLM) - 2016


Sherlock # 2016.07.22. 12:40

Tudom régi téma, de úgyis mindig aktuális. Nekem volt olyan kollégám, akinek volt onnan LLM-je, ő mondjuk kókler volt, de ennyiből nem általánosítanék - ráadásul elég menő tőzsdei cégnél van nagyon magas pozícióban azóta.

Legjobb egyetemnek titulált... :)
Szóval az is csak egy amerikai egyetem; az európai piac nemigen tudja beárazni a harvardi diplomát (nem kapsz annyival több pénzt a harvardért, mint mondjuk a cornellért, árban viszont többszörös a különbség). Ha kint akarsz dolgozni, ahhoz egy LLM úgysem lesz elég, vagy akkor sűrűn rá leszel utalva a felelősségbiztosításra. Ha itthon (európában), akkor meg azt kell választani, ahol van ösztöndíj és megkapod.

Impossible # 2016.06.12. 14:07

Tanulj meg angolul.

Laller026 # 2016.03.30. 10:45

Üdv!

Jelenleg joghallgató vagyok Budapesten, azonban a későbbiekben, tanulmányaim végén szeretnék részt venni egy jogi mesterképzése képzésen, lehetőség szerint minél nívósabb, amerikai egyetemen.

Bár az LLM-mel kapcsolatos témákkal Dunát lehetne rekeszteni, a világ legjobb egyetemének titulált Harvadról eddig kevés szó esett.

Érdekelne továbbá, hogy egy magyar jogász milyen esélyekkel rendelkezhetik ezen vállalkozás előtt. Az egyetem oldalát böngészvén szerzett információkon túl meghallgatnék (olvasnék) véleményeket, esetleg tapasztalatokat.

A témákban jártas - számomra - leendő kollégáktól, ha szerezhetnék néhány közelebbi információt, nagyon megköszönném!