Fórum joghallgatók régebbi elöl     új hozzászólás


PTE AJK

Egyjogász #   2014.12.23. 08:05

"ami nagyon érdekelne, az a Tanulmányi Hivatal eljárása, hogy mennyire rugalmasak, mennyire készségesek."

Tapasztalataim szerint ez mindenütt teljesen személyfüggő, és ebből következően akár egyik napról a másikra is megváltozhat.

Nem kell más, csak hogy a gyors, hozzáértő, készséges "Jolika" helyett holnap odamenjne dolgozni egy "Lassúné Bamba Renáta", oszt jónapot....:)))

barrerra # e-mail 2014.12.23. 06:42

Hmm... Amikor nem fogadják be a befizetett költségtérítést... Vagy mondjuk a vendéghallgatóként szerzett eredményedet negyedéven keresztül nem rögzítik, és nem tudod felvenni a ráépülő tantárgyat... Ha baj van, nem lehet őket elérni, a hivatalos leveleket elkeverik, akkor majd rájössz, hogy már csak idegileg is be tud tenni eléggé :D Igaz, nekem mindent megcsináltak, csak késve, meg eltűntek az iratok, stb., és csak komoly "fenyegetésre" voltak hajlandóak dolgozni :D

"Majd nem leszel,
eljön az idő, mikor már nem érdekel....... :D" - jó, nyilván most is van egy-két tantárgy, amit nem igazán szeretek, pl. szocjog... Amikor tanulom, akkor néha úgy érzem magam, mint egy bérszámfejtő... :D

barrerra # e-mail 2014.12.23. 01:01

Részemről az, hogy mennyi fingatós/nem fingatós tantárgy van, teljesen irreleváns, eléggé "seggelős" típus vagyok, és egyelőre még fogékony a jogi tanulmányokra + érdekel is. Igazából ami nagyon érdekelne, az a Tanulmányi Hivatal eljárása, hogy mennyire rugalmasak, mennyire készségesek. A PPKE-JÁK-on nem igazán jó fejek, sokat is hibáznak, de még állítólag ez sem olyan botrányos, mint ami a KRE-ÁJK-n van (ott viszont hallottam elég szép sztorikat a T.O.-ról). Nagyon meg tudja keseríteni ám egy rosszul működő t.o. az ember életét. Ami még nekem hasznos infó lenne, hogy a tanárok mennyire segítőkészek (tananyag megosztásában, szakdolgozat megírása esetén a konzulensként funkcionáló tanárok segítenek-e, vagy hasonló habitus működik-e ott, mint az ELTE-n , stb.)?

JoghallgatóMiskolc # e-mail 2014.12.22. 23:38

Minden relataív: mindenki azt szidja/dicséri ahova jár(t). Számos ismerősöm végzett Pécsen ill. jár oda, a képzés színvonala jó, a diploma elismert. Az odáig vezető út pedig változatos, erősen egyénfüggő. Fingatós tárgyak ott is vannak, mint mindenütt. Amúgy megfontolandó az átemenetel, sok helyen nem szeretik az ejtőernyősöket. Pécsről nincs ilyen infóm.

Kovács_Béla_Sándor # e-mail 2014.12.22. 21:03
barrerra # e-mail 2014.12.22. 19:38

Na, várj... Győrre, vagy Pécsre szerettél járni? :D

Kovács_Béla_Sándor # e-mail 2014.12.22. 18:03

Én szerettem oda járni. De az vagy hét éve volt, nem tudom, most milyen.

www.kbs-ugyved.hu

barrerra # e-mail 2014.12.22. 18:01

Azt tudom, hogy az a legolcsóbb, de azt elég sokan szidják (mármint a győri joghallgatók, sokuk nincsen megelégedve az ottani képzéssel), a PTE-ÁJK-ról eddig jókat hallottam, de csak általánosságban, imserősöktől, meg PTE-ÁJK joghallgatóktól nem igazán hallottam véleményt, eddig egy mondta, hogy érdemes átiratkozni, de nem indokolta, hogy miért.. :D

JoghallgatóMiskolc # e-mail 2014.12.22. 17:33

Pénzügyileg Győrrel jársz a legjobban, az a legolcsóbb.

barrerra # e-mail 2014.12.22. 15:54

Sziasztok!

Szeretnék érdeklődni, hogy Pécsett milyen a jogászképzés (levelező), főleg ezek érdekelnének: tanárok mennyire segítőkészek (pl. szakdolgozat esetében), tanulmányi osztály hogyan működik (gyors/lassú, korrektek/sokat hibáznak-e, stb.), költségtérítésen kívül milyen költségek vannak még (gondolok itt pl. az UV díjra)? Eddig a Pázmányra jártam, de sajnos anyagilag már nem igazán bírom, az elején részletekben meg tudtam fizetni a költségtérítést, de már nem igazán. Az a helyzet, hogy leutazás költségeivel (összesen egy félévben) együtt többet tudnék megspórolni, mintha a Pázmányon maradnék. A válaszokat előre is köszönöm!

Juttandzs # e-mail 2013.07.19. 08:58

Sziasztok !

Igazságügyi igazgatás szakra járok levelezőn, a jogi asszisztensi vizsgám meg van, így 3 év helyett 2 évet kell elvégeznem. Kérdésem az lenne, hogy aki esetleg tavaly volt ilyen cipőben mondana nekem pár szót a szakdolgozatról, hogy hogy megy ez az egész ? Hogyan választunk címet ? Meddig kell leadni ? A tanárok neve ki van téve, hogy melyikhez milyen témában lehet fordulni ?
Gondoltam, hogy most a szabi alatt egy kicsit előre dolgoznék, behatárolnám mit is lehet.

Előre is köszönöm az infókat.

Zsoltika29 # e-mail 2013.05.26. 21:47

sziasztok
Keresem ezeket a tankönyveket!!!!
SOS lenne

  1. Európai és magyar nemzetközi kollíziós magánjog 2010 kiadás
  2. Az európai Unió joga ( Mohay Ágoston-Szalayné Sándor Erzsébet) 2011 kiadás.

Ha valaki tudna segíteni akkor nagyon megköszönném.
Elérhetőségem:
k.anett19@freemail.hu
30 2268747 telefonszám, vissza hívlak....hogy ne a Te számlád menjen.

Anett

Dr.Attika # e-mail 2012.04.06. 18:07

Vigyázni kell a Pécsi Tuományi Egyetemmel. Elveszítenek szakdolgozatokat. Szegény Gyurcsány Ferenc is bajban van, mert az évfolyamának összes szakdolgozata meg van, de az övé nincs.

Ügyvéd
http://jogitanacs.info
http://amerikairendszam.com

Bandi17 # e-mail 2012.04.06. 17:56

Köszönöm a válaszokat. Mindenképp felhívom az egyetemet:)

Gabicsek #   2012.04.05. 22:23

Ez nem OKJ-s képzés, hanem főiskolai képzés, diplomával. Az egyetemen mindenkinek van kódja, be tud lépni az ETR-be, ott kéne megnézni, mit lát.
De egyszerűbb felhívni az egyetemet.

Sherlock # e-mail 2012.04.05. 21:09

Kérdésem az lenne, hogy hány évig tartja fenn az egyetem a hallgatói jogviszonyomat, letehetem az államvizsgát vajon ennyi év után??

Semeddig nem tartja fent, de az nem is számít. Az egyetem honlapján nézz körül. De amúgy ez valami OKJ-s képzés volt? mert ott abból lehet baj, ha megváltozott a kódja, már más modulok kellenek a vizsgához.

www.klaw.hu - Jogról, érthetöen.
https://www.facebook.com/kovacslaw/

Bandi17 # e-mail 2012.04.05. 16:51

Kedves Hallgatók!

Speciális az esetem, remélem tud valaki érdemben tájékoztatást adni.. Nos. 2005 júniusában államvizsgáztam volna Pécsen a jogi karon igazságügyi ügyintéző szakon. A szakdolgozatomat megírtam, jeles minősítést kaptam. Adódott egy külföldi munkalehetőség, mellyel éltem, és idén januárban tértem haza Magyarországra. Kérdésem az lenne, hogy hány évig tartja fenn az egyetem a hallgatói jogviszonyomat, letehetem az államvizsgát vajon ennyi év után??

Köszönöm a segítséget!

Egyjogász #   2012.02.13. 12:28

Az alábbi témához:

http://index.hu/…gaszkepzest/

Beregorl # e-mail 2012.01.27. 19:59

Szegedről meg a nemzetközi jog miatt menekülnek, na. :) Alig győzik átkérni magukat a Károlira vendéghallgatónak, csak hogy megúszhassák az otthoni elbánást. Mindenhol megy a szívatás, viszont maga a polgári jogi záróvizsga valóban nagyságrendekkel elviselhetőbb Szegeden, mint Pesten.

És zvidőszakban tényleg sok volt az expázmányos, meg volt mutatóba egy-két Eltés is. Van, aki már kimerítette a teljes polgári jogi keretét, rájuk esetleg alkalmazható a "kibukott" kifejezés. Viszont voltak olyanok, akiknek még voltak hátra vizsgalehetőségeik polgárból, ismét mások meg több, vagy akár az összes zv-t hozták magukkal. Akkor ez most Szegedet minősíti, hogy az egyetem végén már nem az a cél, hogy az utolsó hajrában dögöljenek meg a hallgatók (viszont az abszolutóriumig viszont bizonyos tárgyakból megy az irtás), vagy inkább a Pázmányt meg az Eltét, ahonnan korábban jó tanulmányi eredményt produkáló idegroncsok menekülnek x évnyi záróvizsgázás után, és teszik le az új helyen a diplomához szükséges utolsó vizsgát?

Kacsa1111 #   2012.01.24. 14:24

Kedves bandeeraz,

ennyi hülyét mindenki meg tud nevezni bármelyik magyar egyetemről

akár még sokkal többet is...:) és akkor még nem beszéltünk a hallgatókról!:)))

Kacsa11

bandeeraz # e-mail 2012.01.24. 12:55

Én is meg tudnék nevezni három segghülye pázmányost, de nem lenne reprezentatív (ennyi hülyét mindenki meg tud nevezni bármelyik magyar egyetemről).

hunfrakk # e-mail 2012.01.24. 11:05

én személy szerint meg tudok nevezni ilyet
(évfolyamtárs) - 3 fő

*

nincs semmmilyen extra szellemiség
az csak píár
valóságban nem érvényesül
sajnos

bandeeraz # e-mail 2012.01.24. 09:32

a kibukott Pázmányosok Szegeden sikerrel diplomáznak” Persze, én is hallottam, a haverom haverja látott egy embert, akinek a haverja azt mesélte, hogy azt rebesgetik, hogy szegeden könnyebb az államvizsga...pffff

Valakinek nagyon érdeke, hogy nyomja a PPKE szellemiséget...

Legislator # e-mail 2012.01.23. 21:59

ezt gyanítom én is

Sunshine after the rain.

hunfrakk # e-mail 2012.01.23. 21:14

Nemzeti Közszolgálati Egyetem