Elmaradt munkabér. Hogyan kaphatom meg?


sarai # 2003.09.10. 16:33

Tisztelt urak ,hölgyek!

Érdemi segítséget kérnék abban a témában ,hogy az általános ovódapedagógusi közalkalmazotti bértábla szerinti bérbesorolást módosítja-e egy újonnan szerzett gyógypedagógusi pszicho pedagógusi másoddiploma.
Köszönöm

Tisztelettel....


sztivi

ranarupta # 2003.09.09. 18:51

Kösz!

Megpróbálom.


Oh Lord,
give me patience

  • BUT HURRY!
the big cat # 2003.09.08. 12:05

Bocs, de elsiklottam a topik felett.

A cégkivonatnak taratlmazni kell a kijelölt felszámolót. Cégkivonathoz juthatsz az OCCR-ből, amihez való csatlakozásért fizetni kell, de a legtöbb nagy cégnek, és kivétel nélkül minden ügyvédi irodának van jogosultsága.

(OCCR - Országos Céginformációs és Cégnyilvántartási Rendszer)

Ha jól sejtem cégkivonatot a cégbíróság is kiállít.

ranarupta # 2003.09.04. 19:45

SEGÍTSÉG !!!!

Értem, hogy ilyen (pár tízezer forintos, ráadásul bizonytalan kimenetelű) ügyért nem ölik egymást a tanult jogászok, de legalább annyit megírhatna valaki, hogy honnan a sütőiparos búbánatos ivarszervéből tudnám kideríteni egy F.A. részvénytársaság felszámolójának kilétét! Méghozzá ingyen, mert a napi élelmiszer beszerzése is gondot okoz! Időm mint a pelyva, ha kell végigvárok én akármekkora sort, csak tudnám, hova álljak!


Oh Lord,
give me patience

  • BUT HURRY!
ranarupta # 2003.09.02. 09:06

A Cégkereső szerint még felszámolás alatt áll a cég. Ezek szerint talán még van esélyem? Honnan tudhatom meg, hogy ki a felszámoló?


Oh Lord,
give me patience

  • BUT HURRY!
the big cat # 2003.09.02. 08:33

A bérgarancia alapból a felszámolás alatt lévő cégek részesülhetenek a felszámoló kérésére. Ebből nekem úgy tűnik, hogy rád ez nem vonatkozik, hiszen a céget felszámolták. Ellenben a felszámolónak esetleg lehet, hogy van felelőssége az ügyben, hiszen a felszámolás alatt nyilván joegrőssé vált a követelésed, és azt bérfizetési napon nem tudta kiegyenlíteni, tehát támogatásért kellet volna a bérgarancialaphoz fordulni. Ha ezt elmulasztotta, lehet, hogy rajta be tudod hajtani. Legalább egy részét. de ehhez megintcsak ügyvéd kell. Meg per.

1994. LXVI. tv.

ranarupta # 2003.09.02. 08:05

Sajnos a jelek szerint ez van.

A bérgarancia alapról nem tudsz valami közelebbit?
Van esélyem?


Oh Lord,
give me patience

  • BUT HURRY!
the big cat # 2003.09.02. 07:47

Ezek szerint neked követelésed van egy már felszámolt részvénytársasággal szemben. Ez a követelés az Rt-n behajthatatlan, és ha csak nincs olyan bírósági ítélet mely megállapította bármely okból a tulajdonososk, vagy egyes tulajdonosok mögöttes felelősségét a csődért akkor tőlük amúgyí sem lehetne semmit behajtani.

Ha viszont a helyzet így áll, akkor hacsak önkéntes teljesítésre nem hajlandók elfelejtheted a pénzed.

Ellenben ha van olyan jogerős ítélet, ami a mögöttes felelősségüket megállapítja, akkor lehet esélyed a behajtásra, hiszen valami jövedelmük csak van, csak fel kell kutatni, és így és évekbe és sok pénzbe kerülhet.

A legális módszerek ebben merülnek ki.

ranarupta # 2003.09.01. 17:47

Kedves Nagymacska!
Sajnos nem megy, ezért próbálkoztam itt.
A cég egy részvénytársaság (azóta sok egyéb ügy miatt felszámolták) a tulajdonosi struktúra nagyon érdekes. Három tulajdonos van (volt) a vezérigazgató, a neje és egy offshore cég, 1/3-1/3 arányban. Az offshore tulajdonosa viszont a vez. ig., a neje meg még valami stróman. A vez. ig. és neje hivatalosan vagyontalanok, viszont az elmúlt években havi 1-1.5 millióért béreltek luxuslakást, autókat, irodát. De ugyebár lefoglalható vagyonuk nincs.
A bírósági végrehajtó fél év után adta vissza az ügyet, több különböző behajtó próbálkozott, a legrámenősebb nemrég közölte, hogy a dolog reménytelen. Õ említette ezt a bérgarancia alapot, de semmi közelebbit nem tudtam meg róla.

Ötlet?


Oh Lord,
give me patience

  • BUT HURRY!
the big cat # 2003.09.01. 12:30

A jogegrős bírósági ítélet végrehajtását lehet kérni. A végrehajtó majd beszedi a pénzt.

Ez volna a legegyszerűbb út.

ranarupta # 2003.09.01. 09:00

Tisztelt Hölgyeim és Uraim!

Kétségbeejtő helyzetemben keresek segítséget. Volt munkaadóm 1.340.016,- Ft munkabérrel tartozik nekem a Fővárosi Munkaügyi Bíróság 2000. aug. 28-án jogerős ítélete alapján. (a kamatokról nem beszélve)
Mivel az eltelt idő alatt SEMMI MÓDON nem tudtam elérni, hogy a pénzemhez jussak, ugyanakkor már az adósságaim kamatait sem tudom fizetni, keresek egy hozzáértőt, aki REÁLIS díjazás ellenében hozzásegítene, hogy legalább valamit kapjak. (tehát nem úgy, hogy előre fizetek X00000 Ft-ot, aztán meglátjuk)
Hallottam valamit fél füllel a munkaerőpiaci alap bérgaranciáról, de sehogy sem tudom kideríteni, hogyan és hol kellene megpróbálni , ha egyáltalán vonatkozik rám ez a lehetőség.

Akad itt egy jótét lélek, aki sikerdíj fejében segítene?


Oh Lord,
give me patience

  • BUT HURRY!