terhesség felmondási időben


the big cat # 2003.09.17. 10:06

Mire gondolsz, mi lehet a felmondásod alatt?

A kezelést nem kell félbehyganod, az orvoshoz el kell engedjenek, az igazolt hiányzásnak minősül, és ráadásul fizetés is jár arra az időre.

maci76 # 2003.09.16. 16:25

Több mint valószínű, hogy a rendes felmondás marad, mivel már van új munkahely lehetőség csak valami olyan megoldást szeretem volna amivel mindkettő megoldható, nem szerettem volna félbehagyni a kezelést . Remélem Murphy törvénye nem fog érvényesülni a felmondásom alatt … J
Köszi a válaszokat!

the big cat # 2003.09.16. 14:38

Jó, értem.

  1. Miért nem rendes felmondással mész el? Közben kereshetsz új munkahelyet, 3 hónap alatt nagy valószínűséggel találsz is.
  2. Ez a viselkedés lehet akár rendkívüli felmondás indoka is, különösen ha valahogy bizonyítani tudod, a rendszeres jogsértéseket, amunakidőtúllépés pl. de hossza bírósági hercehurcára számíts, és előbb ügyvéddel konzultálj.
  3. Ha találtál új munkahelyet, és a próbaidő alatt teherbe esel, valószínűleg elküldenek, de igazából mit számít? Ha keveset dolgoztál egy cégnél, akkor úgysem vesznek vissza (csak akötelező rövid időre) a céghez a terhesség után. ha meg jóindulaúak, akkor marad a munkahelyed.
maci76 # 2003.09.16. 14:17

... egy új munkahelyet és egy kisbabát, de nem mondhatok csak úgy fel mert sajnos a teherbe esés időpontját nem tudom betervezni, lehet egy hónap de az is lehet, hogy egy év , és addig meg kell élni valamiből sőt az sem mindegy, hogy mennyi a táppénz stb.
" az őrületbe kerget" az ilyen magatartás: senkibe nem bízik meg, szerinte az osztályon belül mindenki csak lóg nem szeret dolgozni, bármit csinálsz valami kifogása van ellene , és hozzá fűzi hogy precízebb munkát kért, pihenő időt nem veszi figyelembe , ha eszébe jut valami akár este 9-kor vagy hétvégén is telefonnál és ha esetleg hozzátartozó veszi fel a telefon elpanaszolja, hogy milyen rossz munkaerő vagy, felháborodik ha napi 9 óra munka után haza szeretnél menni, de ő 10-re jár dolgozni mert osztályvezető, ... stb. Az a helyzet, hogy 3 éve dolgozom a cégnél és az előző főnököm, teljesen meg volt elégedve a munkámmal soha nem voltak konfliktusaim , ez 4 hónapja főnököm és nem telik el nap, hogy valakivel ne ordítozzon , 15-én vagyunk az osztályon és ugyanezt a magatartást mutassa másokkal szemben is. A személyügyi vezetővel nagyon jó a kapcsolata és ez miatt nem tudok tenni semmit elenne...

the big cat # 2003.09.16. 12:11

Az azonnali hatályú felmondásnak csak a törvényben taxative felsorolt indokai lehetnek, azaz "a) a munkaviszonyból származó lényeges kötelezettségét szándékosan vagy súlyos gondatlansággal jelentős mértékben megszegi, vagy

  1. egyébként olyan magatartást tanúsít, amely a munkaviszony fenntartását lehetetlenné teszi. Ettől érvényesen eltérni nem lehet." Nyilván a másodikra szoktak hivatkozni, de azután ezta magatrtást a bíróságon bizonyítani is kell. És naná, hogy beperel a cég, hiszen egy csomó pénzt kellene fizetni a rendkívüli felmondás szankciójaként, ha nem teszi. A per nagyon sokáig fog tartani és ha valójána nem volt ilyen indokod, akkor könnyen előfordulhat, hogy veszítesz. "Az őrületbe kerget", az milyen magatartás?

Egyébként meg nem értem, miért nem mondasz fel, és kész, ha úgyis tehrbe akarsz esni, akkor minek új munkahely?

Valójában mit szeretnél elérni?

maci76 # 2003.09.16. 11:02

Kedves big cat!
köszi a gyors választ! sajnos sejtettem, hogy így van , az a gond hogy természetes úton nem essek teherbe és egy kezelés kellős közepén állok amit nem lenne jó félbeszakítani főleg 6 hónapig nem,
de állást is jó lenne váltani mert a jelenlegi főnököm őrületbe kerget .... törvényileg nincs valami kiskapu amit kilehetne használni? Elméletileg felmondhatok azonali hatállyal és így nyerek 3 hónapot, de ezt keményen meg kell indokolni, ráadásul nálunk a cégnél aki eddig azonnali hatállyal ment el, azt beperelték igaz tudomásom szerint eddig még nem nyert pert a cég ...

the big cat # 2003.09.15. 14:48

Ha a fogamzás vélelmezhető időpontja a felmondás előttre esik, akkor attól függetlenül, hogy ennek akár a munkáltató, akár a munkavállaló nem volt tudatában a felmondási tilalom érvényes, mivel objektív felmondási tilalomról van szó. Ebben az esetben a felmondás visszamenőleg hatálytalanná válik. Ha a teherbe esés már a felmondási idő alatt történik, akkor a felmondás érvényes, a felmondási idő leteltével a munkaviszony megszűnik.

Próbaidő alatt a munakviszony azonnali hatállyal megszüntethető, nincs szükség felmondásra, és indoklásra sem, így minden további nélkül elveszítheted az állásod terhesen.

maci76 # 2003.09.15. 08:42

Kedves mindenki,

A jelenlegi munkáltatómnál a felmondási időm 3 hónap. Az lenne a kérdésem ha munkavállaló mond fel rendes felmondással , és a felmondási időben teherbe essek , kötelese a munkáltatóm vissza venni, amennyiben meggondolom magam? Ebben az esetben érvényese a felmondási tilalom? Továbbá , amennyiben az új munkahelyemen próba idő alatt essek teherbe, lehete ez az ok, hogy felmondjon?