Egyéves az új Polgári Perrendtartás - Lehetőségeket vagy akadályokat teremt az új törvény? - Szakértők válaszolnak | Budapest, 2019. március 20. szerda | Regisztráljon most!

Fórum munkajog, foglalkoztatás régebbi elöl     új hozzászólás


Egyenlő bánásmód megsértése

Stefánia2011 # e-mail 2018.11.26. 12:14

Tehát felmentési idő van nálunk, két hónap felmentési idő. És a teljes felmentési idő alatt mentesítettek mindenkit a munkavégzés alól.

Stefánia2011 # e-mail 2018.11.26. 12:11

Közszféra. Kttv hatályos.

Lyonee #   2018.11.25. 20:25

Mivel 21 nap szabadságról ír, 2 hónap felmentési időről, ezért a felmentési idő munkára kötelezett 1 hónapnyi szakaszában ki lehet ezt adni. Feltételezem, hogy közszféráról van szó, ugyanis ott nevezik a munkáltatói felmondást felmentésnek.
Azért azt jó lenne tudni, hogy milyen jogviszonyt mondtak fel.

Vadsuhanc #   2018.11.25. 20:10

A felmentési idő alatt kiadott szabadság esetére jár a pénzbeli megváltás, így azokat akiknek szabadsága bent ragadt nem éri anyagi kár.

Vadsuhanc #   2018.11.25. 19:11

.."Két hónapos a felmentési idő..."

Mire gondolsz pontosan felmentési időre ahogyan írod vagy felmondási időre, ahogyan az írásodból kitűnik mert egyébként nem mindegy.

drbjozsef # e-mail 2018.11.25. 19:04

Nem tudom, én nem értek hozzá, de érzésre nem gondolnám, hogy ez így jogsértés. A munkáltató nem tehet arról, hogy volt aki kivette már a szabiját (vagyis már kiadta neki), más meg nem. Az meg, hogy nem kell, de joga van kiadni a szabadságokat, evidens.

Ha lennének munkavállalók, akiknek egyaránt van még X nap szabadsága, és azok közül egyeseknek kiadja, másoknak meg nem, az esetleg megsértené az egyenlő bánásmódot. De talán még az sem.

József:laikus paraszt, dilettáns hozzászóló.
Fórumból való jogi tájékozódás kockázatokat és mellékhatásokat rejthet.

Stefánia2011 # e-mail 2018.11.25. 18:31

.... Senki többet?.... :(

Stefánia2011 # e-mail 2018.10.31. 21:24

Elküldek a munkahelyről 90 embert. Két hónapos a felmentési idő. Mindenkit mentesítettek a munkavégzés alól. Viszont akinek volt szabadsága, attól elvettek 21 napot (kiadták szabadságként), és csak a maradék szabadságot váltják meg pénzben. Akinek nincs szabadsága már, mert korábban kivette, ugyanúgy két hónapra mentesítették a munkavégzés alól.

Értem hogy a munkaadó úgy gondolkodik, hogy neki ki kell adnia a szabadságot. De jól gondolja? Tényleg ki kell adnia? Mert ha így tesz, az egyszerre, egyidőben elbocsátott emberek nem egyenlő bánásmódban részesülnek. Egy ilyen csoportos leépítésnél, nem teheti meg, hogy egyes munkavállalók hátrányosabb helyzetbe kerülnek, mint mások. Úgy értem, hogy ha van mondjuk mindenkinek 30 nap szabadsága, egyik csoport ezt a 30 napot "kivette", most sokkal jobban jár azzal, hogy két hónapra mentesítik őket a munkavégzés alól, mint az a csoport, akinek "bennragadt" mondjuk 22 nap szabadsága, és ezzel a munkaadó úgy gazdálkodik, hogy kiadja a felmentési idő első hónapjára, és csak a második hónapban mentesíti őket a munkavégzés alól. Ugye nem stimmel?

Vonatkozó joganyag:

Az egyenlő bánásmód követelménye

13. § (1) A közszolgálattal, így különösen az illetménnyel kapcsolatban az egyenlő bánásmód követelményét meg kell tartani. E követelmény megsértésének orvoslása nem járhat más közszolgálati tisztviselő jogának megsértésével, vagy csorbításával.

(2) Az (1) bekezdés alkalmazásában illetménynek minősül minden, a közszolgálat alapján közvetlenül vagy közvetve nyújtott pénzbeli és természetbeni juttatás.