Csaló cégnél munkavállaló


safranek... # 2019.02.26. 09:11

Személyesen, ragaszkodva az illetékes osztályvezetővel történő találkozással próbálkozott már?

Önt megilleti az iratbetekintési és iratmásolat készítési jog. Gyakorolta?

2016. évi CL. törvény az általános közigazgatási rendtartásról1

Ákr. 33. § [Az iratbetekintési jog]
(1) Az ügyfél az eljárás bármely szakaszában és annak befejezését követően is betekinthet az eljárás során keletkezett iratba.

(4) Az iratbetekintés során az arra jogosult másolatot, kivonatot készíthet vagy – kormányrendeletben meghatározott költségtérítés ellenében – másolatot kérhet, amelyet a hatóság kérelemre hitelesít.

beyond11 # 2019.02.24. 05:01

Sajnos én már telefonon és email-ben is próbáltam a NAV-tól igazolást kérni, de semmi válasz!

Jusztasz # 2019.02.19. 07:43

Kérjen egy igazolást a hatóságtól, miszerint volt munkáltatója ellen hatósági eljárás van folyamatban. Ebben jelöljék meg az érdemi döntés várható időpontját, az eljárás tárgyát, illetve igazolják le, hogy a jogviszony tartamának tisztázása folyamatban van, ezért "kilépő papírokkal" egyelőre -objektív okok miatt- nem rendelkezik.

Ezt, mint közokiratot mutassa be az új munkáltatójánál, aki ennek alapján bejelenti, belépteti.

beyond11 # 2019.02.15. 17:15

Sajnos kiedrült, hogy egy csaló cégnél vagyok munkavállaló és a NAV-nál, Munkaügyi Felügyelőségnél is bejelentettem ezt.

Lenne is egy új munkahelyem, de ott meg kérik a kilépési papírjaimat, amit sajnos meg nem tudok bemutatni, mivel eljárás folyik a cég ügyvezetője ellen csalás miatt.

A NAV pedig csak azt mondja, hogy majd email-ben értesítenek, ha van valamilyen fejlemény az ügyben, de meddig várjak, amíg nem lesznek meg a papírjaim, nem tudok másik cégnél munkát vállalni!!!

Most mit tegyek? Az új munkáltatóm betud jelenteni az ügyfélkapun ebben a helyzetben? Ő azt mondja nem. Ameddig nem kapom meg a kilépő papírjaimat, valóban nem lehet új munkahelyem?